(2022-23 暑假) 金州勇士球迷討論區(207)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
如果佢跌都咁後可以揀,不過應該高機會比某啲球隊揀咗
佢身高,手臂能力真係好吸引
塊全場黃色衫 好有……feel
大熱扮黑馬

有D over咗
三分38%咁都not efficient
唔好諗住咁易就draft到另一個Poole, Hawkins呢啲可以打off ball嘅已經係最適合勇士嘅後衛, 有埋playmaking能力嘅通常都係Lottery
叫Jordan都唔好來勇
過往經驗麻麻
人地成個city成班球迷都團結肯一齊換嗰件衫
好過勇依個班有錢佬坐係場邊on99咁
宇宙塊好勁
好似隊史第一次入final?
熱火班友真係好有韌性, 咁到死咬得住唔俾塊大炒
唔著數,搶完七班主力仲要打滿
你話金塊就住打引熱火唔休主力我都信
塊自己都要Chur盡主力, 主場邊有得放水
塊放軟哂手腳啦
唔算chur啦,休咗咁多日

之前金塊教練先放風話班友抖咁耐keep唔到playoff狀態,如果唔係鳩up嘅話今日咁搞應該係戰術考慮

話就話拉唔開分差,但係熱火嗰十分永遠都追唔到
塊休息咗咁耐又打開八人輪換死chur唔出奇
熱火呢邊JB Martin今場隱晒形, 反而打起咗highsmith, herro好似又準備復出, 仲有空間調整唔係冇機
睇完G1
下季trade唔到嗰人嚟擋jokic嘅話唔好諗爭冠
就算湖champ嗰年都不斷有人頂上
廢鳩加魯絕對唔夠做
直接擋住冇可能
好似湖咁搵八村頂,AD協防會比較好
我哋冇AD, 就算搵個肉盾夾廢鳩, Spacing太差都唔會跟得上塊嘅5 out進攻
最好嘅方法依然係打快消耗肥仔, 所以都期待熱火嘅small ball可以逼到塊咩地步
竟然期待熱火嘅小球可以逼到塊 我唔係低估Spo但佢可用嘅資源實在有限 用小球反制起碼要係龍Gary Trent Junior OG 呢啲size先
打小球嘅目的係推快節奏打transition, 同金塊鬥半場進攻係冇得打, 齋有size冇足夠三分火力都唔會跟得上塊嘅歷史級進攻, 龍堆側翼對上肥仔一樣會俾佢打爆

期待係因為勇士都有同樣嘅Size問題, 想睇吓Spo有咩奇招值得參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞