(2022-23 暑假) 金州勇士球迷討論區(207)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
佢哋啲奪冠功臣一早走撚晒啦

玩4G/two way玩左成季
浪費左幾多練兵時間
我想其實2020之後未覺得佢prove到自己能力之前有prime kd klay 勁鳩
前年死用wannamaker 上年妹夫自o殺親生仔 今年零養毛 打沉古心態 上年唔係大清見頂step up懷疑灰熊都過唔到
Myers都講過簽中鋒返黎但教練唔用係把撚 Mcgee KD走之後我地有邊年內線係無比人打爆 教練唔中意用中鋒 永遠都要勁鳩魯大哥undersize overload
大把野可以屌
我都覺 好彩上年唔洗打完全體嘅塊 佢哋個陣最少可以玩多兩年 暫時唔覺西岸有邊隊可以挑戰到佢哋 所以勇繼續依家個陣都好難再拎冠
問題係邊有咁多全能中鋒,你話練就練到咩
你話沾之後興控球前鋒,但又有幾個做到
唔係咁易, 中鋒本身就少, 有策應嘅就更加罕有
nba抄嘅主要係勇士small ball 5 out + all switch嘅玩法, 歷史級嘅巨星根本複製唔到
同埋中鋒做核心,隊波難砌好多,始終換防彈性較差
一定要揾返一堆外圍鎖cover返個漏洞
以前係高佬屈機
而家係有技巧嘅高佬屈機
永遠都係球員功勞,教練無份,奪4冠都係廢柴
依家内線完全無威脅真係唔掂
你外線幾準都無用 追撚到你實
唔俾你出手 逼你剷
Jokic係獨角獸黎
呢種身高+策應+手感仲難搵過Curry
仲要唔獨食
成隊買 一個自家製都無
湖人,基本操作啦

睇佢休賽季點留Austin Reaves
今季打成咁基本上要開比Poole 更高嘅合約3000萬走唔甩
八村壘 基本都1500萬
walker 4 Schröder季後賽都有功勞
無1000萬都應該有其他隊要
Dlo應該都走得

不過湖人要面對續約問題其實都唔難,佢地敢放棄功臣
下季應該又一隊重新嘅湖人
所以湖人fans幾勁,年年都有10幾個新球員花名

我哋下季應該都照舊
因為當家球星係foj
驚春咩
到時咪拉埋勇士一齊講囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞