(2022-23 暑假) 金州勇士球迷討論區(207)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
古做持球/終結
唔洗仆成日又組織又持球
會唔會打返起仆
All in 仆古毛PICK 可以換到咩STAR
其實只要其他隊有STAR叫TRADE ME
勇出仆古毛PICK 對於其他球隊都係算吸引 可以換返啲資產
佢哋加埋唔夠40m, 人工大過呢個數或者今年FA嘅都唔使諗
唔夠再繼續加pbj咁 再睇點match法
呢啲一兩m嘅約冇乜影響, 新CBA限制過奢侈稅嘅隊交易返嚟嘅人工唔可以多過交易出去個數

即係話就算Embiid PG Kawhi呢啲攞緊45m up人工嘅可以trade, 勇士都好難攞得出大過呢個數嘅人工去match, 除非對面肯食Klay或者加埋Looney/GP2落去個package
大把人暑假練波啦
冇post出嚟姐
古控球傳波廢過仆咪玩
3個加多1個首輪應該可以換到KAT
不過值唔值就見仁見智
一個首輪就trade到KAT我諗勇士會狗衝
肯定無哂防守
Kat咁soft
Btw古去啲tank隊我覺得佢場均20分以上無難度
再差仲有廢鳩幫佢執屎, 俾佢打返五號位頂吓對面中鋒, 間唔中護下框已經足夠
最主要進攻有佢會解決好多勇士死症, 內線終結 三分spacing 仲同Curry嘅P&R P&P, 佢大佬做唔掂做二佬應該綽綽有餘

最衰佢下份約綁死咗成50m貴到仆街
換走哂班後生嘅
到時班老野regular無得抖
唔好走啦
又係搵返TY LAMB打30分鐘
https://youtu.be/YGS9K9dD1QQ

睇番上年2:20個球,Horford已經想攝鳩手感腳
後尾無記錯仲成個壓落手感到,差d收佢山記招都趷趷下。
條友好撚狗 求熱火打爆佢地
https://youtu.be/1LaJ15ENuGo

今年個Pick自用嘅話, 呢隻係我心水
大齡內線小球中鋒, 進攻主要靠食餅同lob, 識傳下波同推快攻
補防唔差可以switch出去
預計順位首輪尾二輪頭, 潛力就冇乜不過勇士唔需要另一個raw project, 上到場分擔吓廢鳩Looney嘅時間先係最重要
簽個淨係識射中距搶板都唔跳下返黎做咩鳩
即戰力唔夠, 除非有第三方再trade
kpj kmj真係唔撚開胃
蝕個古仔俾人就係為左清poole 然後換兩件垃圾+個唔知draft到咩既4th pick
仲要點睇都好難喺今年4th pick draft到一個高天賦過古仔既人
根本就on99
老老實實價值上如果Poole+古換到三個frp, 其中一個仲要係4th pick算幾好, 但係勇士要衝冠揸住成手pick冇用

不過至少反映Poole份約係有市場, 對重建隊有一定嘅吸引力
trade asset黎講係值錢 但前提真係學你講係攞黎進一步trade大粒野
otherwise呢手asset自用就on99了
尷尬在大家都知綠仆要是但走一個
佢地季後啲說話其實都好明顯係面阻阻 影響到成隊波
係人都知你要甩仆 一定比人打劫 搶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞