(2022-23 暑假) 金州勇士球迷討論區(207)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
19pick揀個鋒線rayan rupert返黎
熱血防守
進攻慢慢練
今季應該有唔少隊會解散
勇肯出仆古毛+pick實換到即戰力
咁不如專心練古仔
古防守都唔差
勇而家最缺內線衝擊力
做下一個杜蘭特
護士都走埋,應該會
咁興衰有循環既,講就講兩線發展一邊繼續爭冠一邊培養新人但邊有咁理想丫

如果係手感仲係mvp級別實力時可以train到古、毛同仆上大檯既,咁係手感退休後都未至於會變返90年代尾2000年代初果隊魚腩。

如果呢幾年練唔好呢幾個接班既,係下一個可以做icon既球星出現之前果段日子,隊波都會浮浮沉沉
近十年太風光姐
有尾水curry 古仔潛力股 仲想點
已經好過好多爛tank隊啦
https://youtu.be/1tSLqEtVoQE

大家有時間睇下
今季都係差七千萬穩定30分輸出(兩個加埋
其實雙線發展最失敗都係仆懷食撚晒屎
懷冇計既 本來新秀就唔係咁易養得起 不過差到連role player都做唔到呢點係蝕啲既
仆就真係錯在即刻俾左咁大份約佢然後條撚樣仲要愈打愈差
不過佢上年的確係功臣
有天賦嘅球員大把
有心態嘅球員好少
天賦同心態都冇嘅就係今年嘅牙仆
睇多半年睇下點
上年打得好係有老將係二陣扶住佢
今年佢二陣自己做組織 做持球進攻撞哂牆
有感古仔下年會大爆發
第三年通常係啲新仔爆發嘅一年
希望古仔唔好令我失望
只要Kerr唔好再搞事搵two way入輪替就得
仲未有消息講邊個接手
好似副GM頂
唔係副GM嘅話 就算請咗都唔知咩水
正路應該揀隻底
如果dereck lively 冇人揀 好似幾啱用 護下框 有3分潛力
唔係就Leonard Miller,James Nnaji 搶下板 護框都夠用
但前提要勇走出懷仔陰影
我都覺得Lively好適合勇
護框強,守到PnR,有傳球意識
但勇想衝冠加Kerr對新仔信任極低
選左都唔知幾時先入到輪替
依照之前既套路 第一年 一係g league 一係做觀眾 溫下啲戰術先 得垃圾時間出
Curry得返3年了
冇時間等佢成材
俾我係勇我會用19th pick搭阿仆
試下換個有單打能力嘅內線
如果Trade走Poole嘅話後衛要有人頂, 可以留意吓Jordan Hawkins
https://youtu.be/l1hhFhVJFBQ
Not an efficient player
同埋都係無playmaker 能力
我覺得最後都會變Jordan Poole
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞