(2022-23 暑假) 金州勇士球迷討論區(207)Golden State Warriors

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
巴打認真?
不如話Poole +Klay 換 Joker + Murray
一黎,二黎我唔認為勇痴迷咩矮仔陣,而係市場上無適合人選

懷本來就係5,季初預佢今季擔正...加上勇有looney個一刻唔需要第3 個5...

好啦,到發現出事,懷仔可以換到咩?

而且勇講求既防守係快速內收保護籃板,同時撲防干擾外圍出手,而且魯大哥保護籃板都叫ok,只不過對手係ad...有咩個個價位既球員可以完全擋到AD?

唯一討論既點可能就係搶唔搶love,有多個stretch 5 但防守再多個弱點
我始終唔認為俾AD打爆係輸系列賽原因
俾湖人外線球員輪住有穩定輸出先係真正輸嘅原因
見頂個量唔多嘛
上年佢好似都冇35%
兩條友咁差打5g都唔會有spacing
理論上我地外線要打出優勢先可以填補內線偏弱既缺點...

所以我認為今年主要輸管理層賭懷仔,第二係輸pk 兄弟手上
我諗要出面食poole起碼要送古/moody是旦一個再加1st pick
熱打區域放你雙j三分
點知成隊菜啞曬火
剷又剷唔入射又射唔入
同埋今季菜協防真係做得好差
上場放空曬成邊等肥仔俾jimmy哥點名
Curry kd先係無解
其實塊個陣好似15年勇
弱化curry + 超進化 green
然後成班後備都打得下
希望佢同Moody 可以第三年掘起
努力增值逃離Kerr
呢個係其一
二黎係點守三分線PNR已經俾人研究透徹
由其係勇內線唔強更加易守
係時候要重視內線問題
爭冠真係睇氣運
勇士上年除左3老之外其他人都健康
今年就上陣時間少既古懷J Green都會傷

塊都係 今年終於齊腳打到
湖背水一戰識變陣
Kerr
TT都叫做有經驗 老將
出Kuminga 不確定性大好多
late call又嚟了
湖又開大技 罰球戰術
都要3件濕鳩雞識配合先得既
你指啟動8打5模式??
常規賽用2way都唔練古仔
都係Kerr問題
駁唔到
遲啲3個 2way
Kerr 就開心啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞