腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
Hc560
點依家sata咁貴
裝sata好大機會係主板冇m.2位了
所以都冇得你揀,硬食啦,同埋sata基本都冇development了
我就係咁
買SN640 8T插PCIE
所以丐板幾丐都好,我都會推兩條m.2起
先唔好理行pcie 3.0定4.0就算行2.0都快過sata,又平d
岩岩先買左HC550
兩條滿足唔到我
得pcie x1可以用
點解唔買Z 型 atx
一係就1T換8T 其中一個M.2換SN640
多個條 SSD買外置盒
行x1都快過sata
問 以家 三星ssd oe 問題, 有冇代理表示會換貨!?
係要等出事先換得!!
# 有隻 870 EVO SATA 全新未用...會唔會有得檢查 s/n, 知是問題批次而可以換呢..
870都關事 ? 0E唔係集中講緊 970/980/990?
我一買就裝落ps4,洗唔洗拎出來update?
https://www.chiphell.com/thread-2443478-1-1.html
# 三星 0E 门序列号批次汇总 (Samsung SSD 0E Issue with affected SN)
我在這裡睇到 870 evo ..
自己個盒未曾開..咁我開黎升個 f/w 順便檢查下...

我見2tb差唔多價入咗870evo
有冇人知係咪update latest firmware 就避到0E?

等到手即刻update咗先用
如果PS機用就真係考起
因為我上網搵到討論內容都係講電腦使用而出事
暫時唔覺有人提及PS機,不過如果唔難拆
我覺得拆佢出黎望一望firmware版本 (外殼搵到)
係有鑊氣firmware就放落電腦update,咁會穩陣d..

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=210&tid=2694596&extra=&page=1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞