腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
CRAS C730 上年12月先出 仲唔夠新咩
可能係粒nand flash生產時有問題
咁真係點update firmware都唔會救到
Amazon 雜牌自家controller頂級nvme P5 Plus 1TB都係70USD包運
仲買pcie 3.0做乜
PS4 用有冇推薦
mx500
laptop BT用m.2 ssd 揀 WD SN570點睇?
用Gen3因為怕Gen4過熱(定係多餘)
人在英國
英森2TB賣緊90.99
請有冇其他選擇?
點解HDD反而無減價
想買隻10TB以上收藏
需求問題,廠商已經無投入研發/產能係HDD到,貨源少唔駛減價散貨
如果價錢差唔多就買gen4,主控/閃存都有進步,你睇TBW就知耐用左。BT用就有平買平,就算過熱降速都有1000-2000mb/s無乜問題
無old news
我月頭買果隻乜野Kingsman 2TB都要$588
得QLC, 放落部舊機到得300幾read
用落硬係覺得鬼鬼地,不過都係粗用d重要野backup都係會放翻落舊hdd度。

你呢隻話哂TLC應該耐用d
qlc read爆之後重慢過hdd
謝清
冇留意ssd一排平咗咁多
Amazon 980 pro 2t先1100左右,970$470
唔洗客氣,我ps4 pro都用緊mx500 1tb
遲d轉ps5都可以比電腦用
我估應該關dramless問題
sata啲舊主控唔support hmb

m2 nvme dramless都起碼有hmb頂吓
0E平牛肉
唔使質疑 QLC只要寫爆快取就一定好慘
寫爆完仲慢過HDD
https://www.autobuy.tw/article_87df11
好吸引,不過爆咗先再換

仲有200幾GB
ps5 ssd 連散熱amazon 都係130
其實條咪某啲批次既先有問題 我隻980 pro 1tb 未更新過fireware, 乜事都冇
咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞