腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
WD SN770 2TB $888
首席dramless

WD SN640 2TB 2000人仔
制裁盤

頭po有乜要寫
WD SN640 8TB 2000人仔
U.2制裁盤

8t打錯2t
MP34 4T 台灣 劈到5288
香港1550 但係得128MB Dram

飛馬不了
呢隻好似有0e 災情?
想問下邊款耐用d可靠d?公司機用
WD SN850X 2tb
Samsung 990 Pro

如果買水貨有冇問題?大家都係千零蚊
***最近都0E 所以WD
水貨就無保養/要寄番去 差十零蚊梗係行貨
想買隻1tb 放外置m2盒 有無邊隻無咁伏
不要長江chips
p5 plus係唔係好選擇
一嚟外置盒個速度跑唔滿Gen4
二嚟美光個主控熱到爆
所以唔推P5 plus
平就SX8200 Pro $399(但有機會抽到長江
一定no長江就C730 中田標$399
https://www.centralfield.com/shop/hdsklec7301t/
咁我都係揀c730
唔該巴打
逃M.2轉U.2
都係NVME協定, PCIE Gen3 X4通道, 只係物理接口唔同
點解既,我都係飛馬買野
飛馬不了
點解既,我都係飛馬買過野
係咪清完貨... 好似跌停左,連長江顆粒都無乜再降
咁選WD,想問下SSD果D散熱片,其實有冇需要?有冇用?
amazon直頭加返價添
睇你插嗰個位原本佢有冇跟Heatsink, 如果有嘅咪買無HS版 , 無咪買有HS版 .

M.2 SSD唔用Heatsink打機嗰陣時溫度就好睇
想問盒有冇推介 我見個price range 都寬
最主要睇佢散熱能力? 重有咩要留意?

我宜家用緊呢塊版,砌機果時買左SSD m2 1TB(插槽1),本身板有連散熱片,
宜家發覺1TB唔夠用,主要係有個軟件佔空間大,想買條M2 2TB,再將佢搬過去(插槽2),想問下可唔可以拆插槽1散熱片去插槽2?

1TB(插槽1)主要係做Windows 開機碟同儲片,2TB(插槽2)係軟件運作,成日都會load野
睇你塊板個USB 10G定20G
散熱就基本上唔係問題 個個都鐵盒
有附散熱貼就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞