腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike

放係ps5 同 pc 裝game 都抵
20Gbps盒好似冇咩大廠出,得個間O字伏廠有出,TB3又貴
USB4又唔多見
請問Wavlink thunderbolts 3 外置ssd ,係咪non thunderbolts devices 會用唔到?
silverstone 算大廠啦啩
MS12 有Gen2x2
https://www.silverstonetek.com/tw/product/info/storage/MS12/
出面都唔係幾見到有賣
不過用asmedia應該都冇伏
呢個好少
我之前想搵case 都係揀啱呢隻
香港得1間有賣
但我買完都係10Gb/s 咁用
20Gb/s 線太貴
Dual channel ,雙倍價錢
反而10Gbps仲可以用返普通USB3.0 cable

我見computex asmedia終於demo粒USB4 bridge chip,應該嚟緊會有廠出USB4 enclosure
用緊1TB SSD 想買隻2TB換做C drive 裝windows
有冇辦法唔洗重裝就咁搬
clone去新m.2,某d大牌子會送埋key,你到時官網down個software
想問下香港邊度買SN770 2TB平同可靠? 謝謝
用緊Wero USB4盒
TB3,TB4, 40Gbps
發熱控制得幾好,做緊優惠600人仔

https://m.tb.cn/h.UC3JhTn?tk=iGjMdK2ceda CZ0001 「M1M2電腦studio雷電3USB4雙模JHL7440外接NVMe2280移動固態硬盤盒」
巨盒

仲係舊方案雙chip,遲下asmedia單chip出貨應該可以細盒d同埋穩定d
買左連hub果隻有冇伏
唔知你講邊隻,不過你見要dual chip先可以向下兼容USB 3.2 ,成本都貴D,又會熱D
Asmedia個隻一粒就搞掂
用開外置HDD , 早幾日買左kingsman kp800 4tb $1865
加個orico m.2外置盒長插laptop,隻kp800要撕走塊鋁片先放得入.
暫時未壞
屌那星無dram過相真係大撚鑊
得頭幾秒去到sata速度,之後急跌得翻60MB/S

不過貪平無計除咗快入windows外都只係用嚟放下game就算

出貨兩日已經收到貨
咩model
60mb/s係qlc速度
基本上唔關有冇dram事
咁就真係QLC速度
kingsman sk350
好買唔買買QLC,仲要買呢D三線牌子QLC
幾錢?淘X?
單面?
k11 museum 有間店,不過賣mon同laptop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞