腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
唔開game個時正常使用, 都會0e?
自己用CrystalDiskInfo check

應該冇事
咁你個機殼係幾熱先可以熱到條SSD 藍mon
我reboot 完睇溫度都見過59。死個時可能6x
70度都未到 你確定係條SSD嘅問題
其它hard ware都用左4-5年。 之前用hdd又冇問題。 window 又新裝。。。
6X度正常唔會死
但係玩d低配game又冇事 rainbow6個種ok. 一多野load就。。。
好明顯唔關ssd事
ram唔穩定可能性比較大
換左ssd會唔會影響條ram? 未用ssd之前打同 一隻game冇問題
CHECK RAM好過
GEN3 正常唔洗散熱都OK , 雖然970EVO PLUS 係最熱個批 仲熱過GEN4
買左條GM7000,$799 用左一日 開心使用中
好奇香港批貨係咪愛國芯?
有啲野唔夾就唔夾架啦…無得講…
你話你部舊機 你會唔會有多條ram 或者拆一條出黎試下
想平平哋買條1TB嚟做bt 有冇好介紹?⋯我諗應該唔需要太快啩!
重新抽插吓條ram cpu display card囉

啲電源線都插多次;螺絲再扭過咁,唔好太緊

可能為咗裝SSD唔覺意影響度其他parts嘅鬆緊度

好少可ssd會搞到輕機,有事會係freezing多,另外六十幾度屬正常範圍內
平平哋粗用咪執條咩kingsman囉
試過拆ram再裝都一樣。 試下拆graphic睇下點
其實好簡單
用返舊hdd/ssd,用幾個鐘都無事嘅話
咪即係新970evo ssd 有問題
本身8x2 ram. 岩岩試左行1條8、 1條得一條唔得、 可能係一條ram死左
試左真係一條得一條唔得多謝哂
唔駛多謝
電腦野交流下…助人助己長智識…
潘擦子膠火酒嗰啲清潔下個金屬位,出入幾次可能接觸問題
想買條2TB 放laptop裝game 用
想買samsung 但驚中0e
有冇推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞