腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
我21年尾買既a2000 500gb都要4百幾5百,俾悠2升做kc2500 嗰陣lihkg講500gb夠。 買完過兩個月,又話標準升到1tb
連登仔唔可信,以前第一次砌機話psu 450w 就夠

之後想upgrade 又要換埋psu。 我宜家如果要換psu 一定係有大買大
btw 500gb 我真係夠 習慣玩完隻game 就刪
我用黎bt 小寶探花嗰d
睇都睇大陸嘢你上圖吧咸魚算啦
你整個連登仔hg偷拍實錄我幫襯你買片點話
solidium P44 先係同Sk hynix P41 同級
然後solidium P41 係QLC 黎
咁改名法真係狗閪黎
巴打可以share?
[5月優惠]Solidigm P44 Pro 2TB Series M.2 PCIe NVMe 4.0 x4

價格:$1,230
wd850x 會唔會抵玩啲?
反正兩個都Top
邊個平/你鍾意就買邊個
最抵玩係咪Solidigm P44 Pro/SN850X
KC3000, 980 PRO, 990 PRO係咪都唔洗諗?
KC3000唔洗諗
雙面8粒nand die, 好熱好食電
990Pro 都係Top 但最近0E
你有低溫需求就KC3000
要平仲有KP800 / S70 BLADE
你sure佢好熱?
明明就好低溫
裸跑full load都唔過70度
https://m.eprice.com.tw/tech/talk/1184/5712798/1
sk hynix食咗intel nand咪rebrand不過原sk hynix包裝靚過依家solidium 好多
thx 巴打
應該買 Solidigm P44 Pro用motherboard heatsink
望落應該最好
買得Solidigm點解唔買c930 ....
好少見人講c930
係咪又好過Solidigm P44 Pro/kc3000個啲?
太多SSD 隻隻又好似差唔多 都唔知點揀
見p44 pro 個controller 係phison e18諗住應該冇死
買大廠好d…但你又睇controller
Solidigm 係SK hynix架喎,點解唔係大廠?
Solidigm 用緊sk hynix嘅dram, nand
klevv 都係用緊sk hynix
係咪我有咩攪錯
利申 唔熟
睇performance ,點都係C930啦
其實我意思係Solidigm = re-brand ,姐係新brand,你自己簡
大家都是SK集團 不用分得那麼細
你話你唔係klevv打手都好難信
一時又話大廠
一時又話performance
一時又話rebrand
performance都唔知輸乜 solidigm甚至仲好
rebrand話晒都係under sy kynix
你不如話支持香港牌子買klevv好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞