腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
NB用呢d m.2 唔怕熱?
暫時睇 idle 都係36度, full load 59, 好似都OK

一直都有呢個疑問, 原來直接壓上去就得
有冇連散熱
冇啦, 果陣美馬特價貨黎 notebook 咁簿身都唔會夠位裝
幾錢到
依家見大一980想入
諗住買個ROG STRIX外接盒,我見佢實際讀寫最多都係around 900mb/s,上面討論ge一係就最平,一係就最快ge款,但太快其實都用唔著,所以想問下有冇d啱呢個外接盒用ge m2 ssd推薦
2TB 109鎂
我手上條2tbm.2 仲有1tb未用 ,仲有個m.2槽,其實應該而家買定第2條m.2定遲d需要先再買?

會唔會到時899買到4tb
m2 ssd 就算Gen 3 廢極都過2000mbs

900mbs買最平就得
我部插sn750 idle都五十幾
長江同外國廠好似傾和波
即係要升返了
唔知堅定流
前2日係啲群組見到堆大陸仔係咁講
咁大件事
我有條kingsman kp800 4tb 裝外置盒要搣走先用到, 塊薄金屬片唔搣走會有啲彎.
隻4tb得唔得
想買2條組raid0
裝10Gbps外置盒45-50度左右
用左一個月正常未死
有冇sata m.2 ssd 介紹
舊notebook 用
點睇 技嘉隻gen4 7300
我屌 jumbo 賣$799 有heatsink
打算買SSD插落ps5
上網查完都唔太明點解850x load得快過850但係賣得重平過850
因為850純粹多左個ps5認證?

原本想買kp800 4tb 1900蚊幾抵玩
但係原來用支那晶片

而家諗住買850x
係咪買原裝heatsink版就用得過
怕佢原裝heatsink放ps5會過熱
850X係850更新版
仲存在嘅850都係舊庫存舊來貨價

PS5認證版就另一回事啦,值唔值都見人見智
唔該巴打
咁原廠heatsink方面點睇
爬左陣reddit話原廠heatsink好似無乜大問題
不過youtube又有人話會熱
Kp800 4t唔係國內野wo
2t或以下先係
sata m2大廠應該得番wd blue
2tb仲要舊版先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞