腦場2TB SSD 跌到去$899 (3)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
抽獎
咁大鑊啦, 降得價好大機會用長江, 唔係邊嚟得平左... 中伏呀
預咗啦屌,又要行7800/6000又要dram又要海力士,鎂光。 咪買kc3000,sn850x囉
重有solidium p44 pro
msi m480 play
gigabyte 7000
gugabyte 7300
屌 原來唔係更新完冇事 係當冇事發生
https://www.ptt.cc/bbs/PC_Shopping/M.1683347015.A.5E1.html
要去旺電,間嘢黃金分店執柒咗
Kingsman kp800 1tb 有冇災情
暫時冇 但長江存儲
以為台灣野
比人fake左
但google到既測評, 9成9都係話用Micron
https://www.pcmag.com/reviews/adata-xpg-gammix-s70-blade
https://www.techpowerup.com/review/adata-xpg-gammix-s70-blade-2-tb/

無謂老屈佢, 到左貨check下係咩料, 希望無事
台灣牌子,但用長江nand
淨係識jumbo
SE
thx brother
買返自家CRAS C930咪保證海力士囉
sor C930都係美光nand
係你地先追要靚die
我真係冇咩所謂,只要係tlc, dram, 長江都可以,因為我追性價比。 俾咩錢受咩貨,正如我等緊國產mon打入香港市場。
窮砌機,預咗要承受data遺失風險,所以我back up咗
我發覺你咩都買大陸野
冇d咁既事
手頭上得鍵鼠係國產
其實你唔係行Benchmark

好難用到條M2過熱,同埋M2本身過熱都會減速但唔會話Hang,更加唔會過熱燒或者著火。
散熱片唔係必要只係Optional,但自從PS5推薦之後個個都覺得係必需咁。

要用就插,散熱唔一定要搞,就係咁簡單。
其實0e係咩原因
係咪先天問題廠商update firmware都冇得救

另外依家係咪冇咩廠會出新pcie 3.0有dram tlc
諗住買返支平嘅比部舊機用
掃一掃先
咁仲唔平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞