父母係大學生既人究竟係點生活?

728 回覆
1005 Like 20 Dislike
你呢個point我覺得富定窮 學歷高定低嘅家長都有機會出現
笑話..計番年紀佢表姐夫都係70年代尾-80年代人啦...以前工程神科黎...

仲要工程師考牌先做到...入大公司點會賺唔到錢..
話有內涵,好有邏輯,會多角度分析
淨係呢幾樣已經好過好多人...
你睇我好 我睇你好啦 ching
識做人, 唔一定識做父母
捱過咗就好啦, 唔好再諗咁多
以前嗰班grad e 係AL 拎A嘅精英,好難會撈唔掂
未好似我個女咁囉,舊年先交完博士論文。
點叫迫做

同你講讀law好要努力就叫迫?

上lecture又話唔係教,咁係你唔受教啫

有邊個細路受教架
你老豆似自戀型人格障礙,都幾煩下,不過好彩都啲有錢,至少唔使愁錢

如果係窮撚公屋又自尊心強嘅廢老,好似天水圍的夜與霧咁,問返仔女攞錢,應該真係想打柒佢
窮撚 你學有所成可以比番面色佢睇,父母叻好難再叻過佢地,特別金錢上
童年唔係要依D
唔知係咪得罪問句:你呀媽好靚?
中學好多同學係咁嘅background
讀到書個啲九成做哂醫生律師,最cheap都做中學老師

反而讀唔到書個啲最好笑,全部掉哂去外國,之後不論佢地讀咩科或者第一份工係做咩,全部都係30歲前轉返哂做老豆個行 當然有啲係由掉去外國個下開始條路就已經係同老豆set死左咁行
點解可以咁冇同理心?
做你仔女真慘
老豆幫手做功課
唔係每個細佬嘅天賦都足以應付呢啲父母同呢啲期望

天賦不足嘅細佬面對咁多期望會好大壓力,又無父母關心真係會好撚慘
係幾正
老左唔化妝都仲ok
連我啲朋友上我屋企都話我老母身材正
但我個樣似老豆
身材都遺傳唔到我老母
唯有行內在美路線
當初幾多歲結婚
三十左右
唔樣衰囉只能講
老母?
Btw 點樣拋書包你老豆做咩工咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞