父母係大學生既人究竟係點生活?

728 回覆
1004 Like 20 Dislike
我同人交流就暢順冇問題 講英文都幾得嘅

我強迫症就係睇字會有啲辛苦 因為成日驚唔入腦 所以有時會重復睇一行睇多幾次

多謝你先
保護當事人,部份有改動
事實佢background 比上面嘅文字再癲少少
想像唔到你咁樣點讀書, 錄音用聽黎讀書得唔得

屋企無壓力咪讀, 唔使諗咁多
信自己心中個答案 去做吧
你強迫症既經驗其實係一定程度幫到你了解患者既煩惱tim

即使就算到頭來唔得 天無絕人之路
世上仲有大把方法比你幫到人
真係
好開心識到佢
佢都教識我去謙虛處世
我心裡嘅答案就係今年讀 但係我對自己差啲信心 多謝你呀
個朋友係咪女 學結他
仔似呀媽,女似呀爸
唔係
說教就係人都會
本來好小事

問題係佢好童年少見父母
一見親就係說教
即係對父母同家庭嘅全個童年回憶就係咁多
你鐘意啦
捱得過咪easy
冇能力應該跳咗樓
識英文都可以唔係大學生
點解冇中間
真係勿認真,收留人地個仔,要幾大責任先得
所以咪就係佢係有病所以咁嘅反應

就算事實唔係咁, 有病嘅人都會剩係記得negative嘅野
絲打 做職業治療好悶架,同放射治療差唔多,你去oday睇下

pt 出路好d ,起碼都見有相熟既pt friend 去左私人執業,專幫運動員同老人家,人工都幾好

東華都有開ot ,但唔知收分多少
唔一定係polyu
識教都未必有時間教
我唔係自問讀書無天份入U都係靠repeat AL
多謝你 但係我覺得ot更專注喺全方面多啲 包括身體上同心理上 所以覺得有趣啲 pt啲肌肉骨骼我冇乜特別興趣
你父母生一個 都愿意放養唔會逼仔女去讀神科

你讀arts ,music都ok既,起碼唔洗咁多文字 强迫症

你話學琴學到八級,都有一定潛質 做下音樂老師

之前睇過雜誌,有位香港女人做左護士十年,發現自己志不在此,每日生活重重覆覆 ,最後去左做沙畫師,接埋project開心過生活 有意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞