父母係大學生既人究竟係點生活?

728 回覆
1004 Like 20 Dislike
當然呢件係不幸既事,同埋都會對成長唔多唔少有影響
但好多人都怪自己屋企,就算窮既屋企當普通人既能力黎講都可以靠自己努力唔洗窮

如果一直窮落去唔多唔少自己有d 責任
我細個有朋友呀哥係Sen
去左外國有啲親戚既屋企人都係Sen
見過之後我次次都同自己講其實自己已經好幸運要好好珍惜生命活得好啲
佢地真係好慘
你爬得唔夠高姐,利益輸送,收貪,搵夠移民
咁好笑, 你嚟講吓邊科神科冇錢賺
其實我算後生已經改變左
我罵過火既都講個sorry費時一直講落去無咩意義
其實係
雖然我唔叻
亦唔應該咁比較
但有時你天生有自主能力
其實都好幸福
撈埋黎講亦無不可

你唔會搵到個無讀大學又唔識英文既律師掛
係所以我唔係同人話咩鬥慘
因為好多人都好慘
係香港出世算幸運
如果係啲落後國家死左都唔知咩事
睇化啲做人會好受好多
sen 真係好撚煩 有時真係幾羨慕啲人,有啲嘢正常人做到對佢哋講好難做,衰啲講句,斷隻腳都可以裝義肢,又有人同情。

反而腦問題又冇得個腦裝義肢,又唔會有人同情,仲要俾人笑又唔去笑啲跛腳嘅人啲柒頭所謂嘅同情心真係好假
巴打,同佢駁好哂時間
令我諗起越南定唔知東南亞邊一忽

twitter 嚟,屋企個cam 影住個仔跳樓
好似個老豆鬧佢啲功課嘢,個仔已經寫好遺書
來來回回幾次,之後拎張凳跨過騎樓跳
以前Social Science收好高分
Psychology 都係
依家咪又係大把人讀完轉行
神科=搵到錢真心ON9
咪玩啦, 上一代大學生同依代大學生都唔同啦, 人地上一代大學生(講緊依家4,50歲)真係天之嬌子黎, 社會上層就係依批
馬來西亞
硬擦膠覆到未 有啲野你根本冇得否認係要逼
其實讀得書多都唔代表係好人
讀得書多既仆街,仆街程度仲可以幾何級咁上

你老豆老母個人生唔成功既去屌你,你可以覺得佢哋唔岩,你老豆老母個人生係成功既去屌你,你可以點諗?同埋佢可以多角度咁去話你去奚落你,其實慘過窮人出生
我住公屋
覺得你好陰功
其實無話無得選擇,我見我有fd做醫生,做做下都去學揸飛機啦
其實知足就好 但永遠都係你睇我好 我睇你好

個個都貪心 嫌唔夠好 但唔會有人反省當下嘅自己已經有幾多
老豆以前係德國讀u, 但從來唔會管我成績, 不嬲都係自己搞掂自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞