父母係大學生既人究竟係點生活?

728 回覆
1005 Like 20 Dislike
似你自作諗唔開多啲
你起點已經好過好多人
如果唔係咁諗唔開心態好啲你會唔洗咁辛苦
好多窮人努力一世都未必有你起點咁好
都係個句有時太易擁有就唔識珍惜
或者你天生反叛
你屋企有錢大可以利用屋企資源發展自己興趣
你活到好似啲典型日韓台支那港劇集個啲所謂on9女主角明明可以好幸福懶係玩到自己鳩下鳩下咁
點都好過又窮又要逼人讀書,冇錢補習淨係識得靠打逼人讀書on9父母
好奇一問,如果你有得揀嘅話,仲會唔會揀做呢行?
珍 典型有錢人出身太易擁有唔識珍惜
青春期反叛玩到自己有情緒病
如果換個家庭出身應該會即刻好想變返本來咁
逼既讀咪幾年
佢地都係經歷過想為你好先逼下
已經幸福過好多人
頂多咪家長太忙無咁多時間理

利申我單親家庭出身細個好慘走左好多彎路
而家叫做移民左外國好好重新開始
我都想係有錢人屋企出身
我既慘唔係普通人想像到
即係政府工啦
咁政府阿sir緊係好做
un un 下就收10萬8萬一個月
冇ot冇鍋要孭
你父母點認識到
清潔
睇唔明點解你要咁憎屋企
E. Wong
窮撚雙親=天水圍夜與霧
證明木門真係要對返木門
唔好上咁多連登,有錢但唔錫你,唔有錢但好錫你 一定係後者,前者真係好似果個絲打咁樣,留一世陰影,你用左廿幾歲果個諗法去諗自己幾歲,十幾歲,其實真係唔同
希望佢早日睇開啲過返開心啲既生活…
Ching個名
其實個個要嘅都唔同
咁諗起兩日前呢單
「又係公屋!」順利邨躁父雙刀挾持子女 子躲廁所避劫
https://lih.kg/3376355
咁冇錢又唔錫你,當你養兒防老工具點計
錫你所以打你?

「又係公屋!」順利邨躁父雙刀挾持子女 子躲廁所避劫
https://lih.kg/3376355
唔關事 但老豆成日拎住個會考數學A嚟打飛機
大個先知其實唔難
你都痴線,佢唔想跟父母嘅既定想法生活,有自己嘅一套生活方式有咩問題,而且佢都無要求佢父母啲咩,佢自力更生更加無問題。唔係個個人都想要住千幾二千呎嘅屋先開心,佢有自己嘅空間即使唔大,無人干預佢生活佢都可以生活得更開心。
我細個都成日比人打
不過我好有反抗精神
心臟強大
睇清楚佢講咩同佢受咩困擾而離開再睇下我講啲咩啦

閱讀理解有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞