[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
都可能係
米米老豆應該想用寂靜零「救」米米老母
如果唔係唔會落搭
Confirm 咗風靈係嬰靈之後再睇多次搖籃之星覺得成件事好癲
仲有莉塔師姐都適用
狸貓是工作 嘉美尤先係真愛
可能係俾老母帶左入各各他遺跡想搵番老豆
最後係負宇宙學校打到番片場 最後改寫左世界所有人都去左個冇高達嘅世界快樂生活 The End
部高達唔講,以為係鐵血
把劍鎚同高踭鞋設計係幾鐵血
我淨係想知大哥幾時出返黎

同埋今集忽然覺得新伊蘭好正
金毛d MS仲要keep反制波
專精團戰
一直都覺新伊蘭正
但係佢衝出嚟同4號打換返嚟嘅係狸貓一句多管閒事
第9集狸貓求佢幫手打團體戰條友就話要聽老竇話縮返埋 仲要天真到問老竇點解放棄佢唔俾第4次機會佢贏返米米返嚟

到第12集兩父子又唔知點解要一齊衝出嚟柒
睇返其他配角靜靜哋留喺原位就冇事

BOB嗰種man係匹夫之勇每一步都血氣方剛咁行到錯撚曬
所以先覺得佢有陣五飛味
第一季出黎嗰陣個氣氛好怪異
然後第二季變左搞笑路線 不過遲下做佢劇情先見真章
大河內就係用慘劇鍛鍊佢角色
上至死老豆下至求婚俾女揸MS拒絕
其實由佢變左鮑伯同佢第一集對比短短十集已經係脫胎換骨
更加期待佢第二季會點發展
部野很鐵血feel
其實班友好好笑
BOB同狸貓喺學校一樣係聽曬老竇老母話
一樣係靠父母幹做holder (一個有高達 一個老竇幫手出術開花灑/輸咗可以駛橫手唔認數)

但係BOB出術贏就係識玩 輸就係打高達唔計 打死老竇都係壞機收唔到電波唔計
掉轉狸貓贏就話靠高達贏主角光環唔計 考試壞機肥佬就係狸貓廢 官網小說話狸貓幾歲就舞到部機識飛就冇畫出嚟睇唔到

到CP 狸米11話之後都係女仔攬下唔計 米為咗救狸貓低頭求老竇睇唔到 狸救米殺人係痴咗唔計 周遊唔係正傳唔計 開埋口話有老婆都唔計
但係BOB俾狸貓拒絕完 地球宿唔夠人狸貓路過問BOB幫唔幫拖就係真愛

同埋唔知點解見親啲bob做主角救世/古狸(狸貓返屋企做煮飯婆)嘅同人畫風硬係有陣90年代娘味
好似呢個咁
https://twitter.com/akamako_illust/status/1647565103754285056?s=61
5號比4號更吸引
4號成個死老豆樣
5號又幾調皮
老豆係因為恐怖份子用佢公司既機能
佢要出去打證明自己清白但太心急唔等自己友又輕敵
(不過點解老闆唔係有保鏢跟住?呢度有D問題)
所以自己衝左出去打點知死埋
不過如果佢冇戰死
公司會俾人當支持恐怖份子然後冚家剷
而家剩係細仔上場俾人追究責任都算好d嫁啦
部紅有3咁型又咁多武裝真係唔再出?
左邊果部雖然型但有d奇怪
咁大把劍但一D都唔鋒利
會唔會係佢想要震懾力之餘唔想殺人
所以整把咁既野又可以當盾衝鋒又可以打到人失去戰力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞