[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有呀 平時串下古爾大哥
都起到啲作用 尤其女主幫口嗰段
咁偷唔偷到?
最後仲要穿哂煲 整爛倉庫 但都冇人追究
14話仲要機會偷埋成部風靈添
係好睇但睇完再諗,一直都覺得間學園嘅設定唔夠全面

咁大間學園又有集團大佬係度,啲保安都可以咁差,啲老師又好似唔存在咁,一個控制到場面嘅人都無,間學校有駕駛員科,咁應該都有返幾個猛料機師掛,唔去打恐怖份子都出嚟幫手擋下槍都好,古爾大哥個細佬瞓咗係度就真係自生自滅咁無人理

場亂鬥有直播通哂天都無人去救援
然後打完出宇宙回收蘇菲部機,咁樣拖住部機都走甩?(貌似係,要睇埋下集先知)
有啲位真係可以寫好啲
全部唔合理既位推晒比黃毛suck dick就得了
佢負責保安架嘛.
其實個設計越來越似valvrave
係冇架
觀眾唔知成班學生讀完做咩 唔知讀幾耐
老師一兩個 校長就唔見有,似係財團訓練營多d
保安果度當suck Dick渣fit做漏動都合理,但成班駕駛員面對恐怖分子係冇意識會死咁
校長咪米米老豆…
小圈子貴族學校 間野雖然個名有校園但唔係似現實學校
係一間集團私設式職前訓練所 本身有曬門路去大公司/軍隊咁
間野同財團關係都好密切 其實呢啲野第一季都講得幾白下
學生要財團入邊嘅公司引薦先可以入學 宿舍都要分公司
擺到明係俾財團啲人訓練啲世侄玩小圈子
因為都係大河內一樓
呢套應該係集佢大成作品來

再睇多次呢段真係好正
之前啲消息封鎖哂,啲學生都唔知果兩隻魔靈係恐怖分子,
正如Sophie 所講,佢地玩開唔死人嘅決鬥,突然比實戰機體攻擊唔知點算反應唔切都算正常
Suck Dick做手腳唔出奇 色色莉亞見到有野唔對路嗰陣毒撚委員已經開口問點解唔見前線管理公司嘅人介入
明顯同工廠恐襲一樣係有人一早搭好曬路俾地球妹製造混亂
唔同綠毛同鮑伯君, Suck Dick權力好大同埋知好多學園內情
佢第一季權力大到可以隨意改學園守則(唔同普通學校 學園本身係財團轄下機構黎 由米老豆做頭 唔係呀豬呀狗都可以指手劃腳)
仲可以列席魔女審判 鮑伯部機俾人肢解嗰陣連乜野係高達都唔知
呢個完全係CP 既先兆
因為對手11隻bit, 射擊更勁,鬥遠程更劣勢
都可以咁講嘅, 因為當中有保護家人嘅愛喺到
佢想要嘅殺意 (愛) 其實唔係嚟自狸貓, 係嚟自風靈 (Eri)
因為風靈 (Eri) 出殺意Mode就係想保護狸貓 (家人)
Valvrave 都係佢㗎咩
突然諗到,之後劇情會唔會係
21年前,eri畀老母擺咗入風靈
然後每年clone一個放入去,風靈入面一共有5個人 (eri+4個clone)
每個都控制兩隻bit (對應ed有5個類似suleta嘅人圍住圈跳舞,同埋兩隻手畫星星)
到17年前,suleta出現(應該都係clone),就畀佢做pilot咁
堆無人機應該係AI唔係好似G-Bit咁要由個駕駛員腦波或data控
因為睇落佢地d動作都仲係好機械
肥阿姨講過只有風靈嘅bit 先有咁有機嘅動作
雖然啲卒好明顯係用GUND-Format控制
不過動作真係唔似係真人即時控制 應該真係有用AI輔助
佢地啲動作仲簡單過鐵騎啲bits
閱讀理論F
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞