[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

最近咁啱真係貪得意買咗支羊奶
其實又唔係咁差
係蘇少少
配角入面除左古古係高層落order要寫好之外, 其他都係篇幅好少, 刻劃水平都好參差吓, 當中好果d算幾完整同受歡迎(e.g., 4號, 朱朱, 蘇菲), 差就戲份夾埋已經有成個鐘但都仲係老臨咁款 (e.g. 地球寮肥妹/寮長, 古古細佬)
咁先好
已經得廿幾集仲要寫埋D配角到時後面又爛尾
問題係14集內佢有名有姓既角色已經有41個 https://hk.gundam.info/about-gundam/series-pages/witch/character/, 變左一冇要角出場就令人好難投入, 同埋群戲多但又拍唔好

同埋部分配角成個人設只有小量唔突出既小動作同特徵 (有特別外形/口頭禪/小動作已經幫好多), 有d就請個出名既CV就交哂俾佢地handle就是是旦旦(特別係沙迪克個副手), 呢方面製作都幾懶吓
狸貓技術仲差過00電池,冇gund 乜都做唔到
宜家先漏d秘密 但仲係好悶….仲係陰d陰d咁
未超越到資訊量爆炸的第0集囉
恐怖份子果度其實唔知地球發生咩事 好難觸動到人….
咁就死左個煩膠角色 但對劇情有咩進展 佢地潛入扮學生做乜9
battle時出黎突襲咪又得
ノレア想偷鐵騎高達data, ソフィ要揾スレッタお姉ちゃん, 沙迪克又有budget
米米真係Eri都唔幫佢
啱啱睇咗最新一集

艾莉已成Gundam……
睇完14可以再睇返第6集
成個局就係suck dick搞出嚟
趁亂捉插喉佬先係主要目的
而唔係大亂鬥插喉佬點會出現

另外點會對劇情冇進展
蘇菲今集同狸貓嘅對話直接影響狸貓嘅信念喎
暫時成套劇係得老母同suck dick係鬥緊智

suck dick原本嘅奪權計劃因為風靈太屈機而失敗
而老母嘅quiet zero計劃又因為suck dick嘅工廠恐襲受阻撓
呢點幾有趣
金毛同伊蘭都有唔少篇幅嘅
但我真係完全認唔到佢地班女fans
成班女手下淨係認到色色莉亞
今次真係我就是高達
巴納吉幾年前就做咗啦
呢張我都見到
好似左邊上下數中間係レネ?
呢條女目前為止除左俾人J之外零作用
色色莉亞好似唔係任何人手下?
佢好重要,佢個作用係負責確保御三家大佬可以同時決鬥
咁你睇返第0集咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞