[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
唔係5號唔合理 係4號本身hea做 伊蘭本人playboy性格 5號跟住黎扮
佢今集綁走鼻喉佬真係好朱古力
有415嘅咩

唔係400或420
係都整死真身先
狸貓老母淨係掛住艾利
咁點解佢要生狸貓出黎
然後狸貓又一直無提過爸爸
做容器? 定狸貓其實用緊艾利雪咗幾年的肉體?
去到宜家,狸貓係乜係一個重大謎題
係一個普通水星人?係狸媽第二個女?
係複製人,還是
佢係全宇宙第一個真正人型GUND型的生物
畢竟人類係有極限,除非
開PMET去到一個地步先會見到Eri
4號仲要可以記得返老母個樣

金毛都只係可以問一句「你真的是Gundam嗎?」
唔係扮
班呀婆話係因為5號同本尊一樣衰格先睇中佢
真綠其實到家陣都未解釋到底有咩咁特別 係咩人黎
4個呀婆睇落又唔似係親戚 咁佩爾係唔係家族企業? 呀婆係打工?
點解要咁花心機整強化人代替真綠
你用左正常人心態睇佢 其實要賣得自己個身份都係走投無路最後一搏先咁做
佢心態應該更加接近未死已經有賺 有得唔死住點解要加速自己死亡
佢溝紅毛都係有心搞複雜件事 第一季明明佢順住綠4個勢差一步就食左紅毛
但又突然提起白毛嚇走左佢 似係無心完成任務知道自己咁快搞掂件事盞變棄子
係仲衰格過本尊

波奇塔!!!
睇四朵金花對真綠態度 似係少爺仔

四金係打工唔出奇 ceo 啫

點解整強化人?揸高達會死人 緊係搵替死鬼
岩呀 上季以為只係出黎溝女既廢柴 麻麻地佢
而家睇幾有意思 開始想睇佢了
米米變波士?

定會變另一個娜娜?
可能5號就係真身呢
其實有冇可能係Eri 靈魂同風靈Ai互換左身體

唔係冇理由狸貓思想那麼雪白 天真
會唔會大劍機其實係真伊蘭機體
想睇古古前輩用凡人之身打爆風靈同其他高達
本尊咁錫身 如果仲係舊式高達系統應該啋呀婆都有味
除非呀婆s用老母開心share d研究資料學識裝4號入新機
啱啱睇完新一集原來前傳嗰細路女係主角家姐?好癲呢個劇情
睇完今集覺得5號好撚正
係唔係得我一直以為Suleta同Eri係用一個人我以為佢改左名咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞