[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
單爐點夠再生打
老實講而家古爾咁高人氣,比我係bandai 就會留佢係續集做裡線主角,好似當年z 既古惑菠蘿咁

水星就等佢見証住紅白既故事就算
初期人設話條友冷靜理性
但係轉個頭就變咗個古爾便秘都可以賴係水星女錯嘅仇女痴線佬
卒機唔太算垃圾
起碼拍得住s2 同埋有veda data support
除咗00Q 其他兩部都係用舊機舊零件改出嚟
可能係用曬所有試驗性武器
畢竟佢個project最終目的係對話
問題係防
好似被nerf
咁多爐應該會有好強嘅gn shield
00世界觀
MA大型鐵官材冇好下埸
話時話有無人覺得今集狸貓比蘇菲嘴炮風靈係暴力猶豫左下好似鐵血三明打青蛙古辛嘴炮果下 然後都係唔理啦 打佢老味啦😂
古爾最大問題係佢班fans好大部份係班淨係想睇男人威威揸機械人打仗嘅高達老屎忽
平時睇Twitter reddit啲留言就會觀察到班友同套劇新吸返嚟班客係水火不容

同埋睇pixiv d fan art數量佢其實同伊蘭差唔多
但係兩個加埋都未夠狸貓一半
佢單機打ELS
咩機都死, 仲要腦量子波干擾機師

隨非你揸7劍00Q
冇話一定唔夠打
Twin Drive只係粒子量平方化
加上偽爐Twin Drive開一次Trans-am就收皮咁制
其實所謂戰力膨脹都係加多幾舊唔同類型GN Bit
出下大炮畫面靚啲
冇哈姆帶隊嚟救場一早初見ELS全滅咗
明明人設機設都正
仲有72部高達排隊出模型
點知比個垃圾編劇玩爛成個系列
有都無用,ELS直接穿GN力場
但係講火力基本上除左四子高達無一部夠佢高
仲要可能得00Q先有得同佢打
認真咩
人設唔係我杯茶
要講真係得大波妹正

平成 00 女非常高質 皇小姐 菲特 王留美(S1)
Sunrise自己都戇鳩, 其實當年S1反應真係唔錯, 咁都唔睇緊啲
金毛條線有出街前睇過下劇本肯定都會覺得有問題
搶左部儀式機成個獨裁機構就要聽你話, 寫得有冇再兒戲啲
仲有風靈同咖哩高達個系統
代駕系統
開頭我真係覺得巴力收埋d特殊機能收尾先用,睇動畫朱古力死個時就心諗:下,死左??
鐵血最尾幾集播出街之前,我諗真係冇人估到劇情發展到咁
岡田覺得冚家剷夠𨃩情感動
諗起個陣屌左年幾兩年都仲有人屌緊個結局
已經成為咗memes 名留青史啦
只要有人死就會有團長出現
頭兩集劇本都唔係大河內

其實佢係咪只係掛個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞