[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
呢部應該火力勁過高達掛
話晒都係變革者用
00R 超級光刀面前咪又係垃圾
仲有計同期嘅00Q切星劍
雙爐太屈
劇場版四子火力真係好撚恐怖
用擬似太陽爐對正牌太陽爐好似唔太公平

Btw我覺得單計用擬似太陽爐既機,部MA算係咁 雖然死係劇情殺上面
宇宙女鬼們
艾因走開
TV版好似一粒螺絲都冇甩到
好想00繼續出落去, 打完外星人之後嘅人類同變革者大戰
天人冇曬錢冇資源要用紅爐可以有咩作為
基本上無傷OVA先還炸蝦一個公道
哪裏來的公道
無暴龍機嘅老爺機打贏古代黑歷史高科技嘅高達
本身炸蝦都唔夠冷靜嘅情況下
改到仲可以有來有往唔係秒殺先
一粒可回收牛油炮隨時貴過ms
OVA同フラム打完茄輪即刻唔同哂
一出黎清哂成堆聯邦軍先同西哥死過
油咗紅色係勁D
有冇人覺得今集啲無人機係可以載人?

可能地球方戰術係載人,然後個個狂用score3-4

人死機在就即場轉做地球魔女/強化人既bit

Sunrise 出米米絲襪
Lock on電影個架野
一部都等於呢架野
阿西姆~~~
謝~~~哈~~~墮~~~~~~~
OT
FB交收谷有條友賣BB Gundam Mark幾千蚊
佢話自己係Hobby japan嗰隻

唔併埋都無咁好笑,fb見到呢張好似代言咁
我覺得未必係艦長
因為睇返而家變咗肥佬嗰班友仲幫集團打緊工

會唔會係宇宙議會 即係開頭幫米米走佬嗰班人?
因為肥婆都講到明係嚟監視財團班老嘢 就算米米講到明開高達公司玩GUND都唔會當米米係敵人
唔似插喉佬佢哋咁一聽到高達就發茅要ban 又有能力幫米偷渡去地球
假設地球同水星都係集團勢力範圍(用集團可以隨便出兵地球嚟睇) 咁議會班友暗中幫狸媽母女偷渡水星都唔奇
艦長係講緊21年前嗰個 德林條𡃁
唔係個身材勁fit既pilot

如果你真係指德林條𡃁 仲幫集團打工冇問題
出於一時唔忍心
聽完Happy birthday 之後發覺做錯左 殺錯人
係講緊個艦長
佢本篇其實一直有出場做米爸近身護衛 (ball同12集都見到佢 staff credit cast list個名同前傳艦長都一樣)

但係因為佢第12集向狸媽舉槍呢下個樣都仲係對狸媽好有戒心

如果佢曾經對狸媽母女心軟過嘅應該唔會對狸媽咁大敵意
希望老母復仇成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞