[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
支旗降返少少
一方面la, 另一方面總裁應該好重視保持"人性", 我估gund-arm有可能會干預人類思考 (可以狸貓就係咁俾人洗腦?)先會被總裁反對

歡迎收睇
機動戰士高達
地球的兄貴
二力姐隻手其實咩事要包野
今集啲卒機畫得仲仔細過上集啲gundam
用真愛
狸貓同米奧課題都係依從自己既意志,不過各走一端
地球妹偷鐵騎嗰集咪打左力架一鑊
睇埋c part啦 總裁當年係軍人角度接受唔到當零件咁消耗人命嚟開發gund-arm 所以先執意洗人地
洗人地同後嚟利用番高達同狸貓嚟實行quiet zero都係出自佢本心
Gund-Arm既發展就係要脫離“人”呢個容器既限制。

例如D感官變曬機械,原本屬於人既價值就會消失。例如,味覺/舌頭/消化系統變Gund-Arm就可能唔需要存在,然後就會失去美食同烹飪,之後人類探索宇宙就唔需要考慮食物供給既問題。
點解二力會被人話會害死好多人?
唔係爆料前就俾人stop左咩?
冇洗腦同笑笑口嗰part咪三明
往死裡打

妮卡都好似扇要咁,冇乜立場
有冇可能米米老母意識係quite zero入面
咁我記錯
以為真係肉醬條友
牙bob型到
話佢自爆,其實會比企業查/清算地球人(起碼要搞搞個情報office),然後就要死一堆人
所以都可能唔係佢篤 同一時間集團都收到風
但諾蕾雅淨係知「尼卡篤灰」同「佢住個基地曝咗光」 但唔知尼卡有冇篤篤咗乜
綠色頭連蘇菲死都入埋佢數
要睇單意外到底係乜黎 到家陣都冇乜資訊
打佢嗰個又唔知

而且對於ノレア來講
單係有舉報呢個念頭已經唔得啦
梗係遷怒於佢
量產機打量產機先好睇
唔似風靈揮下手d bit就屈哂機咁
冧樓嗰陣3個人都係即刻保護自己
但大哥係呆一呆之後撲向細路
https://twitter.com/ktstrf_mk2/status/1650059896208130053
會唔會又有呢句:
如果我個仔冇死,佢應該好似你咁大個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞