[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
柒左 sor
其實好難攞個平衡先唔講每個人都有自己preference
就算可以做到一視同仁都好 但啲仔囡點都會不滿
大既覺得自己先出世地位高啲deserve more
細既覺得自己年紀細應該要有偏愛平衡返
好似果張一男一女騎驢仔meme圖咁點做都會錯
重大輕小

或者佢覺得狸貓仲生存同艾利唔同,甚至可能到時候一齊變咗LCL咪一齊幸福

反正佢老母明顯已經short咗
我啱啱先供起部鐵騎

唔想死住
因住俾人問你係唔係霸界既眷屬
冇人知幕係搞手係沙迪克
三巨頭比佢搞到瞓嘅瞓,死嘅死
一係就mio mio企出來,但好似未夠level
所以成間學校變左沙迪克揸旗
今集啲主要配角個個演技大爆發

課金王啲哭腔勁到

井澤正頭癲到上咗身咁

花仔將5號立體咗

大癲

大河內老師係勁嘅,之前特登放慢手腳,今話一話跑三話,乜廢話都唔講真相話曬你知,人都殺幾個你睇,明絞殺啲屌佢啲人

希望可以keep水平到底
課金王係咪啫係ノレア? 佢收返蘇菲嗰段好正

5號嘅扮工人生真係好正 太盡力會死

起初仲以為係咪錢多過頭先搵悠木碧

原來要佢做哭腔,難怪

容我再重post一次,如果老母真係錫貍貓,點會加個控制指令俾貍貓

今集佢有講俾貍貓入校園,係因為貍貓想入,實際就明顯係決鬥唔會打爆風靈

呢幕貍貓傷心到仆街都因為控制code而迫住正能量,實際精神上已經有抵抗
四個牙婆同令仔本人一定會出啦

不過以佩爾社啲陰濕性格,肯定俾沙廸克企前,自己後面睇機會啦
我覺得係有d痴線既愛
唔係單純利用
死左老公之後已經痴痴地
其實由第零集個女輕鬆control gun-bit果下老母個表情已經係好驚恐,好似注定Eri會同機體融為一體咁

強行提升score去控制gun-bit會死人
意外誕生一個輕鬆control gun-bit嘅人仲驚慌過死人

結論:高達真係詛咒來
係窮ar

睇返第6集
4號都見到
最後一集會唔會狸貓通靈嗰陣走出黎
所以佢先唔鐘意蘇麗塔
因為得佢唔駛上score食刻印
同埋會有小朋友聲出現又會唱生日歌
最尾決鬥見到艾莉
跟住又回憶返細個慶祝生日嘅回憶
之後就上炮台被處理
好想古爾大哥最後好似鐵血昭弘咁夾爆金毛
大哥被跟班打一巴掌之後覺醒變令和奶茶
睇番prologue
博士呀婆嘅遺願
老母都做到十足十咁滯
老老豆豆,對狸貓條線冇乜興趣
每集都等緊大哥幾時出來
期待大哥戴面具出返黎
宇宙海盜bob船長
復仇者bob
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞