[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
大家幫手睇吓有冇錯

Before AS101
-Drone War
-Vanadis 成立
-Ochs Earth 收購Vanadis

AS97
-Eri 出世

AS101
Prologue
-德林上位,Ochs Earth / Vanadis 解散

AS101-105
-Beneritt group 成立
-Eri 變高達

AS101-109
-狸媽開始被稱魔女

AS105
-狸貓出世

AS106
-米米出世

AS105-109
-狸媽同人類女兒去水星(一定係105狸貓出世後,因為Eri 已經係高達)AS109 狸貓開始有記憶,留意水星係德林勢力範圍

AS109-110
-學校成立

AS116
-狸媽最後一次同狸貓喺水星慶祝生日,之後主要喺地球圈做嘢

~AS116
-米米老母過世,德林開始搞Quiet Zero

AS101-121
Peil Tech 成立

AS121
-米米入學
-狸媽搵到復仇出路
-沙dick 同弗德黎明開始有聯繫
幾個問題
-101-105/109狸媽去咗邊?
-101-105 發生咩事搞到Eri = Aerial?
-點解狸媽被稱為魔女?101年應該係走得甩
-狸媽點解可以走去德林嘅礦場避難?
-米米死老母,即係德林開始搞quiet zero, 同狸媽開始喺地球圈活躍有冇關係?
大河內:我覺得這樣比較cool
有冇人覺得今季嘅Anime歌好撚勁
會唔會係史上最強嘅一季
水星 yama op 加ED
我推 Yoasobi + 女王蜂
鬼滅 milet狼人
地獄 Uru + 椎名林樆
波吉 Aimer
最恐怖係以上大部分都係sony
Ep14/15顯到啲大人好廢咁,完曬件事先話拉人
一開始咁易俾兩個背景不明學生連高達入黎,又俾Gundvolva潛伏喺學校
Sony 爸爸不嬲都瞓係度賺
Aniplex
諗下老笠總裁個幕係一粒牛油炮hold住個蒙古包咁既野飛走咁咪好撚怪
無人機有一定火力之餘又可以做肉盾仲識抆劍格鬥其實幾有用,感覺上一部平價機裝permet就控到,要好似風靈嗰種有火力又有無敵盾嘅高階野唔係咁易做
真係要等設定 不過我自己覺得牛油炮成本無咁高
成本高極都未必有成部ms高
啱啱醒起無人機仲有個賣點係可以重力環境下用到
老老實實 得Yoasobi首アイドル岩聽
類似橙叔果對咁
-101-105/109狸媽去咗邊?
完全唔知點解你會相信狸貓17歲=105年出世=105年後先去水星
你話肯定但係睇晒前傳正傳外傳都冇「肯定」

-101-105 發生咩事搞到Eri = Aerial?
留意前傳打完之後Eri面上仍然有藍色Score

-點解狸媽被稱為魔女?101年應該係走得甩
搞Gund = 魔女, 你唔係睇到呢度都仲未明下話

-狸媽點解可以走去德林嘅礦場避難?
邊度有話個礦場係德林嘅?

拍蚊 = 致敬G
我就係高達 = 致敬00Q/Phenex
搶浮遊炮 = 致敬NTD
黑色高達踩人 = 致敬MkII

咁無人MS = 致敬X
可以執行到精密啲既指令,例如今集劫走插喉老野
然後獨角獸4號機登場,再次拯救財團B業績

唔知4號機會將NT + 神棍感應框架吹到乜嘢境界

完了吧好媽?就算水星爛尾,我都唔想再睇獨角獸系列的神仙念力打架呀
上季以為淨識溝女賤男
原來醒目仔 開始中意佢多過4號
其實age入面Gundam Legilis嗰隻冇實體嘅光束BIT先係最屈
學校決鬥似正常重力環境😂
訓喺度賺錢 做g咁
係個曲風及mv加成姐
以歌論歌我鍾意鬼滅OP多D
山田同馬修首OP亦唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞