[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
都係既
亦可能佢係白毛老豆控
一切可能傷到佢都要拒絕
呢套惡攪(?) 好比當年seed/seed-d alpha623
Bob 出場!!!

https://youtu.be/B1Ny1ZX4YTw
期待會唔會一集入邊已經反轉
Bob大哥

鳩估到時大地黎明同bob講沙迪克係佢地老細, 令bob同佢地合作報仇
Bob
一如大家所料落咗地球
帶領大家認識as時代地球嘅重任交咗畀真男主bob
等睇bob收服地球軍背刺suck dick
唔講唔覺, 第一季成季都講緊幾時落地球, 到最尾紅白兩個提都冇提
反而家陣係鮑伯君親身落左地球先
00電影版好似同第2季故事上先差2年
天上人戰力應該膨脹左唔止一千倍 真係吹得好大
但係啲卒機都仲係垃圾黎 智天使第2季仲玩緊濕鳩bits打部高級卒都甩皮甩骨
電影版獄天使可以單挑一百部再生高達有餘
唔知點落。

巴巴托斯踩板落,好chill,仲有特別Ed
去地球>灰一排>得知襲擊係suckdick計劃>為復仇而振作>揸高達手刃suckdick

希望大結局可以比Bob型返次
其實00電影個時背景設定有過天人成班冇funding好窮
但搞到架架野都勁撚到癲
鐵血落地球個人覺得係我睇過高達作品入邊最有feel 首歌太神
睇15集簡介鮑伯君係弒完父俾恐怖份子捉左順便帶埋落地球
https://www.youtube.com/watch?v=9lFUiIH8rfY&ab_channel=WarPigs

嗰陣仲個個ff係巴巴提水先識揾部機做滑板
咁嘅話金毛同班地球佬應該轉校入匡智

BTW Bob死老竇最大原因第一係佢自己 第二係佢老竇
金毛只係乘機用BOB老竇個on9 plan鳩搏之後漁人得利
條友如果知道班𡃁捉咗個古爾同古爾隊冧自己老竇應該發夢都笑醒
其實古爾全家都on99, 睇怕細佬都唔好得去邊
而家睇返喺幾感人
插咁回憶+播歌
其實鐵華團只喺想搵到自己嘅歸宿,但被迫戰鬥然後戰死
同地球魔女都幾似
不過鐵血畀製作組嘅惡意玩爛咗
可能遲啲死埋喺古爾面前幫佢覺醒新人類
咁對家係有意識嘅大嚿鐵, 同人控制嘅ms唔同嘅
部MA Gadelaza 如唔係對住D ELS 比佢地剋住既話,應該好撚勁

From wiki:
動力源為直列型太陽爐兩組(每組各有三具擬似太陽爐),內藏於機身內部的預備用擬似太陽爐一具及在大型GN浮游炮所藏的14枚擬似太陽爐,總共有21枚擬似太陽爐,在MA中擁有最多擬似太陽爐。

大型GN浮游炮具有一般MS的尺寸,各自搭載一具擬似太陽爐及10枚小型GN浮游炮,在運用上的規模等同於六台布雷夫與一艘母艦。
所有浮游炮共154個都能對迪卡杜·沙曼有雙向反應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞