[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
應該只係麻醉槍

又幾合理
同一句旋律重覆太多次
其實佢老母對紅毛係有份愛, 不過一黎冇直接畫出黎, 而且份愛唔會大過佢實行Quiet Zero嘅決心
就算老母把口話愛Eri佢份愛都係扭曲左 都係同一個原理
一早知佢係人造物
應該準備會有零波麗工場出嚟
仲要返工供樓 唔死得
仲有智天使既戰鬥風格,快速掃射
交換靈魂又付合魔女依個主題,就係出賣/交換自己既靈魂去換取使用Gund arm 。

純估計:
老母掉風靈 同 紅毛去學園,除左要令到 紅毛/風靈個 gund arm system 完善,上到更高刻度之外。
仲要令紅毛更加識得點樣同人相處/似一個人類。

咁日後只要紅毛同風靈 交換番靈魂之後,除左Eri 可以拎番自己肉身,GUND arm 個system 就會變到個個人都用到,而唔會只有 Eri 一個用到
我懷疑狸貓根本冇童年
佢一有意識已經係而家咁大
成套野到而家
得佢一個零回憶咁
lm
同佢一齊生多幾件工具人
小說咪講狸貓4歲到入學前嘅事

會唔會致敬番一秒Trans-AM果下
其實好明顯老豆對水星醬只係當佢工具
口講係佢個女但根本個心根本唔care
或者佢個人本身就扭曲左
所以會眼中既母愛唔係一般人諗咁
第一季其實展示好多次佢地完全唔似正常母女
開頭個女坐監WFC
宇宙場決鬥個背包都係同學執垃圾改出黎
剩係識講我個女唔會輸
唔係水星醬打電話黎都唔會同佢講野
晚宴條裙唔岩身都唔會講下次買過條俾你之類既說話
個女俾人升起黎審係咁嗌老母都唔會即刻衝出去
好淡定咁等白毛跟自己計劃走
之前個女問風靈係咪高達都答唔係
俾人審完先扮哂蟹話被發現了哈哈
次次老母出場同水星醬傾計唔係游花園就係洗佢腦
老豆係源堂 老母係狸貓呀媽 係咪同孤兒仔無分別
啲大粒唔係死就昏迷失蹤
下集開始係咪四個牙婆渣旗
但上季講到明做牆頭草即係金毛話點就點?
最後老母揸返自己部魔靈挑風靈機
重睇返第零話真係好好睇
係仲衰過孤兒
小說有寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞