[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (34) 我就是高達!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
成串post好長的
遲下quiet zero 中央server 爭奪戰就返黎架啦
埋尾風靈姐姐再黎個quiet sero requiem

唔知係咪回帶 Reddit有眼利嘅人發現S2海報嘉美尤同綠5原來係對視
綠5扮野想追紅毛但實際想追第個
不愧係扮工人士
邊有
所以出poster嗰陣已經有人撮合佢兩個
似係一齊死
9格點晒,確認
我硬係覺得呢個畫到咁似應該有其他暗黑故
我都覺,連媽媽都唔知地球魔女兩部高達點黎,明明小說講佢成日去地球出差,本身仲以為媽媽有份提供技術俾佢地。而金毛又有窿路搵到班黎明恐怖份子合作先得意,我會幾有興趣知道金毛究竟背後有咩理念同埋有咩過去,同埋點解佢又會落order想破壞鐵騎?剩係要風靈但又唔要鐵騎
鐵騎單野唔係嘉美尤自把自為嗎 我記得蘇菲都有問
我睇句對白似係金毛落order+嘉美尤都想順便?
蘇菲問果下俾我感覺似sundick本身無落order去查鐵騎,只係嘉美尤對其他Gund-arm系列既興趣,所以先有咁既舉動

Mafia
結局咪做咗
利迪追佢9條街追佢返嚟
老實講,IQ高過50嘅人都唔會拎UC結局出嚟討論
同佢講一早有人做過啫
感覺應該倒轉
金毛全副心機放起反老豆同媾米米身上

班女應該想溶咗金毛
應該係咁冇錯, 沙迪克對鐵騎興趣不大, 但係對輕易反制到Antidote嘅風靈就唔同
地球嗰邊嘉美尤就對鐵騎嗰套唔同源嘅GUND-Arm技術有興趣, 如果對地球方有威脅就直接破壞埋部機
其實鐵騎GUND-Arm同地球高達唔同源呢件事都有幾意思, 因為佩爾嬸係Vanadis出身嘅人黎, 老母部風(魔)靈都應該係用Vanadis版本但先進啲嘅GUND-Arm, 地球嗰兩部野都仲係來歷不明
如果寫到一樣技術唔同源都感覺幾有趣
可能各有各玩
Renee都另外收埋廿幾隻兵 啲兵另外再溝肥妹佢又唔mind 反而係嬲肥妹唔受人溝

呢兩個妹豬又係friend到姬味濃

班友啲玩法唔係水星嗰套守舊價值觀可以想像
揸左十幾年高達比你印象派一句話無技術
扮學生都唔知原因 重睇啦⋯⋯都廢事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞