有冇跑步撚入嚟吹下水 (51)跑步只是配菜,鋤Dee才是主菜

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
點解會咁嘅???
咁剩係輕身就得, 迪記OK...
快d飲返多d水啦

聽日開始拎
自己屋企
衝圈太多會恢復唔切
我早排一星期跑6-7日 2課tempo+1課衝圈 其他12-15k easy
3星期後對腳成日都好攰咁 做衝圈果課衝左一半就腳軟上岸
跑前咩色?
跑幾耐?
想請教下,岩岩開始跑步都係easy run 為主,但步頻好難上,多數keep 15x-160,當一想提高步頻,心跳就會上到zone3,其實新手黎講,係咪要盡力keep 住低心率,跑得多,步頻自然可以再加快?
如果一開始跑既 唔使太刻意去計最大心率果D
你試下KEEP 150 樓下去跑睇下辛唔辛苦先
慢慢再調整下會唔會易D入手??
可以睇下maf180
跑前淡黃
跑完利賓納
1-1.5 hrs
我地跑po傾埋尿
應該無其他地方有咁專業
我試過, 跑跑下好急尿, 之後柯血尿, 純紅色, 入左急症室原來係尿道炎
https://www.am730.com.hk/column/%E5%81%A5%E5%BA%B7/%E9%A6%AC%E6%8B%89%E6%9D%BE%E7%8D%A8%E6%9C%89%E7%9A%84%E8%A1%80%E5%B0%BF/213880

由於馬拉松選手要長時間跑步,每跑一步,腳掌着地時都會令身體振動;長時間的反覆振動,可傳至膀胱,如果膀胱內完全沒有尿液,膀胱就像一個洩了氣、甚麼也沒載的膠袋一樣,當身體振動時,膀胱的前後壁會互相摩擦,造成損傷,因微血管破裂出血,血液隨小便排出,形成血尿。

係咪呢種情況
唔係講笑快撚啲去驗身
師兄快啲睇醫生
我們個腎都有點痛
見字飲水啦
如果好似檸檬茶咁
小心係橫紋肌溶解症
我覺得係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞