[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
呢個禮拜試試佢先
唔知個低音夠唔夠
競爭大
邊有咁大個餅
d記英記右記開分店
21樓

搵日去試
不過100pro 同200 差個double
要諗諗先
我自己覺得ie200算係ie100pro嘅全方面升級版。兩隻耳機調音上差不多,只係ie100pro兩端延伸無咁好。質素就ie200完勝,尤其音場。不過ie200要啲力水,起碼要用jer仔,直推起碼我接受唔到。ie100pro就相對易啲出正常聲。

兩者各有所長,睇邊隻啱你用多啲
笑死

今日睇到肥花有個post 放sp2000金機

話聽感同3000差唔多

20年既機2.5機 仲要放咁貴

又完美主義者又最強又咩,跟住唔知係唔係俾人屌
Del 咗個post
因為有真空管就最強?
如果 4000 係真空管回歸加 3000 嘅用料,咁咪?
唔係講緊SP2000咩?
SP2000t先有膽喎,好似仲有4.4mm
sh_t 眼殘,sorry
其實係唔係ie 100 pro 同 ie 200 都係MMCX?
定係改過野既MMCX 頭,
上網見話普通線用唔倒落IE 100 PRO, 但IE 200 又唔見有人講.
兩隻都係sennheiser特色嘅mmcx頭 原裝線夠唔夠做就見人見智
我換咗條4.4 爬山繩落去
聽落差好遠
AK近年特色:一部好,下一部差
以呢個邏輯黎計 而kann max又唔差 咁kann max之後部咪
歷史表現唔代表將來未現嘅
i.e. this time is different
kann max之後個部機咪已經出咗囉 跟住個部咪孟....
最近部amp仔算唔算下一部新機

我覺得幾好聽
之後係條jer 跟住好似係ca1000t 先到部amp仔
咁數落佢都係好嗰件product
部 AMP 買咗?
冇, 等佢二手跌得再平啲先
學生哥想用iPhone Apple Music聽吓lossless應該買咩好? 用啲cheap嘅轉換算係唔係爭好遠 如果final e1000買啲cheap雞adaptor係咪用返原裝earpods好過 屌細力啲plz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞