[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
好似好勁
依度只有推薦Sony先係原罪
認真答 Campfire個人覺得只有Solaris同綠仙係叫吸引 Ara唔錯但就無一啲好決定性地「就係你啦!」果種感覺 唔係唔好只係有其他比佢更突出
啱啱睇番上面南珠大佬推薦配返sony 既回覆已經收到兩個負皮
我暫時都係聽住隻a5000儲下錢先算
不過都物色緊有無邊條平線插4.4mm啱用
以前都冇咁多sony hater
求奇啦 負皮完隻野又唔會難聽咗大家都係分享下聽感 唔洗理
其實未必係 sony hater,而係 sony fans hater
想問下師兄們有冇兔仔xenon4 既線可以推介下?
我想enhance 既係背景清晰啲同埋音場包圍感
但好耐冇睇耳機野了 想睇下有冇邊幾隻值得試試咁!
Thxthx
想問下有 z1r 嘅巴打,你哋除果時耳膠會唔會成日甩左係耳道入面?
Xenon 6?
Sor打錯
Neon 4
未試過
我都唔知
我用xe6 都好難夾線
我無乜所謂 我都係推薦我覺得不錯嘅耳機姐

不過我唔係sony打手 利申大法三部dap我只係覺得新金不錯,其他兩部我麻麻
三隻耳機我都真心覺得不錯 整體完成度幾高 係依家嘅market依然有競爭力
用住stock cable 先算了咁
我之前share我將部707改埋個theme做初音都
收5個負皮 但無損我好滿意我部MIKU 707裡外都係初音
每次做acoustune打手又收十幾個負皮 但我都仲係acoustune打手
依個po(什至成個連登)都唔使太在意正負皮 自己鍾意就得 唔同意我睇法既可以回po串我大家拎出嚟講可能我真係有野一直睇錯咗 唔講我錯咩又唔講唔鍾意我咩淨係敢隔住個mon留低個負皮既loser根本唔使理
巴打用咩膠?
type E我未試過,senn 記ie800試過
我未買,但試果時有呢個現象,佢隻聲幾好,但配戴 m9 舒服好多
偷偷負評小毒撚
隻AirPods壞左想試下其他牌子耳機

想問下$3000 budget無線耳機有咩推薦
係呢度啲索粉搞到 只有 推sony先係正路喎, 利申雖然勁憎啲冇腦索粉但都照推sony, 因為唔係下下話要玩難推野先好聲嘅
或者應該話係導人買Sony依件事本身永遠都無死 就好似有個唔係好熟既人問你推薦咩手機你都一定講iphone samsung一樣 結果無論耳機DAP都一言堂個個唔想比人串自己推錯野就係咪都Sony成件事好無營養
只係慢慢個風氣就由只係唔鐘意無建設性總之唔揹鑊既Sony變成有人推Sony就負皮
仲有笑其他廠減價就割韭菜

點知 sony 又跟住減
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞