[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
唔該巴打
我唔知成3萬咁貴
我係想睇下player($2000-3000都ok),想睇下分別係唔係真係大好多
之前喺金聲試過隻耳擴,加埋一齊聽仲好?定其實差唔多?
見到巴打你會去耳機舖試咁就簡單得多
我覺得新手如果冇人帶的話最難嘅第一步就係去耳機舖試機

如果咁嘅budget我推薦all in耳機
即使你用iphone 3.5mm jer仔都發揮到6-7成功力

定係巴打本身有耳機?

之前喺金聲試過隻耳擴,加埋一齊聽仲好?定其實差唔多

另外唔係好明呢句
係指巴打你曾經試過手機直接駁大大部耳擴?
我本身有耳機嘅,喺金聲買嘅咩12動圈(大陸牌子嚟)

之前試過iPhone 藍芽連耳擴咁試聽,都有少少分別嘅
依家我諗緊買唔買部player好,player係有好多tb 㗎嘛?…同埋諗緊 player+耳機夠定player+耳擴+耳機會仲好

介唔介意講一講隻耳機咩型號/幾錢
新手的話越簡單越好
除非你真係好鍾意有耳擴嗰種聲
否則都係player+耳機就可以了
(甚至乎唔使player)

同埋我覺得耳機同player嘅重要性佔比係
耳機7-8 : player2-3

你用一萬蚊player五百蚊耳機
絕對唔會好聲過
三千蚊耳機就咁插iphone/ipad

所以都係買隻好啲嘅耳機先
我就咁配…
12動鐵單元配好似係銀線
感覺上巴打好似俾職員老點

呢隻est112係4單元嚟

印象中都有人吹奏過一排
應該唔差嘅

你有耳機咁就易搞啦
去耳機舖就咁試dap咪得
唔緊要,吹奏過一排都應該OK嘅
巴打有冇邊隻dap推介
推介就冇嗱
求其開個耳機店網站
搵dap 排序 價錢 低至高
自己再睇餸食飯

不過發現巴打好似係
“好奇用咗dap係咩聲”多啲?

咁樣的話可以試一試啲機皇先
或者你都聽唔出有咩分別呢
係呀,如果升級都聽唔分好少少嘅分別,咁唔升算
如果巴打唔知點開口問的話
直接行入星際dma最入面有櫈同耳牛玻璃櫃嗰度
嗰一行啲dap都係機皇級嚟
就咁插耳機聽就得
入面機都有demo歌
聽完直接走就得
唔使理職員
唔該巴打
睇吓我出唔出到去先
好很勁呀 !
呢隻hybrid 三混合呀啊!
1 圈 1 鐵 2 靜 = 112
想知如果想上台用邊隻會好啲?
同邊一隻跟嗰條線比較好?
你係mon人聲抑或樂器?
跟嗰條線應該大家差唔多,不過爛咗就各有各麻煩,因為ie100用sennheiser特色嘅mmcx; rs three用pentaconn ear插頭,到時可能要同原廠買。
主要係mon樂器
線方面,我見有啲人話rs three跟嗰條線比較好啲
國產耳機係咪試過裝夠6 7個動鐵上去, 但得一個有出聲?

唔想用 jer仔, 係咪搵部有DAC 既電話 (LG 果啲), 都係差唔多效果?
sony nw a105 屌唔屌得過
利:新手
306啦有新買新

不過你想用黎做咩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞