[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
買zx707一係等遲買平d,一係去日本買
Softears 一般遍暖聲d
係,冇壓力就唔洗減價
有冇人對比過 a5000 同 cu2
尋日唔記得咗試埋cu2 就咁買咗隻a5000
呢隻好似都要啲力,金磚搞唔搞得掂
大家會點保養條耳機線? 有陣時定期抹 都硬到搽咗印度神油咁
我改咗4.4 其實就咁金磚4.4 係還可以 空間感做得唔錯 但低音力度麻麻 如果再比多d力的話個低音個力度會大返d

如果隻野玩得好 其實有機會同5-6k價位一戰
你原線改頭?

如果順耳嘅話直推算,唔想搞咁多嘢

如果有師兄玩過辣雞佬果個變軟服務 請包膠
因為我無2pin線 就咁原線改 我改埋頭都係2k左右 唔會對佢有太多要求 買黎都係當玩具玩下算

不過我係試完一隻2皮幾既機 再試佢先諗都唔諗就買
補返聽感先a5000千奇唔好夾純銅線,會降級,D聲好悶,夾鍍銀同純銀就冇死錯,因為隻耳機本身都偏中上
換平既純銀的話 我覺得有機會奶野 隻野唔算偏中上 只係佢相對薄聲 低音力度同量都唔夠 換平銀線反而有機會變到更薄聲 更少低音 但隻野2k又無理由換貴銀比佢
所以一步到位,可能買Pentaconn最高級條純銀Lilium,4千5,一係就就orb純銀3千樓下唔洗煩。 我依家用緊orb brilliant force 4.4 暫時都好滿意
自從換左iphone之後都用藍芽
想趁住有燒肺卷入坑
請問下iPhone 用家d lightning to 3.5mm 會唔會有好大影響 有無推薦邊隻好用/耐用
定係是9但所有牌子都一樣 75蚊原廠都得
用電話要留意下耳機難唔難推
見人推a5000想試下
check過 iphone應該推到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞