[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

btw ect 等佢劈價信仰
對冇線係手嘅人嚟講我覺得直接買第二隻好過

有玩開線嘅話就唔同講法,始終三隻個性都唔同

人聲同空氣感我覺得 5000 好聽過 ie600,可能 600 低音搶咗唔少戲

講速度感 5000 好過 advar,聽快嘢,行嘢好過 advar,不過 advar 嘅賣點氣氛又好過 5000(聽真夜中明顯 advar 係會炒車 )
係咪原線夠玩,係嘅話想買埋
追舊po兩個月前你都係推呢條
手機,3.5
我己經用LG 手機有埋內置dac都吉吉地
我冇打算幫佢換線
雖然我條wireworld nano platimum eclipse有conx 頭,不過我未試過換落cu2
冇用過LG電話
就咁睇似乎係LG問題,唔夾cu2
我用xperia 1 IV 3.5都冇事
我依家隻野已經放埋一邊 等遲d買返個2pin轉頭跟住就掉鬼咗條原裝線佢 先開始慢慢玩
好,跟你
巴打去試咗先啦
咁平,信你啦

反正呢排想搵隻易推嘅耳機嚟夾 sp1000/2000
平還平,都係錢嚟,呢幾千蚊可以做其他野e.g. 買線比A5000,冇必要盲追嘅
同埋可以煲下A5000先嘅
見你話 chronos 都係開一半就有信心 sp1000 3.5 都推到,呢點 A5000 已經做唔到
A5000 真係咁難推?巴打開到幾多先夠?
我頭先都買咗
A5000 又唔係話難推嘅,不過 sp1000 單端都要用到 8尾,平衡都過 80,而且推出嚟啲聲有啲唔夾

見你話 cu2 bass 量多,又可以用 chronos 推都好聽,咁照計就應該夾 sp1000 ss 嘅
諗住夾咩機推,大家一齊分享吓點玩都好
出街黑磚2,屋企adi-2 dac
我黑磚2 low gain 76/120都夠,低音係少嘅
換線會好啲嘅,不過唔好期望會大改,始終方向唔同

隻 A5000 我而家拎嚟聽真夜中係幾舒服,其他機好易一係炒車,一係就聽到好攰
我口味淡啲,其實我覺得低音都夠,不過同其他比係少嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞