[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
係間耳機舖調嘅音,再搵sony整
btw 坂道用開fitear
煲唔煲都係用嚟聽姐,最好笑係有d人唔用,只係開最大volume放置「煲」耳機同條線,反智到on9
笑撚死
條導音管長少咁咩high frequency 都冇曬
想問手持xe6 既師兄係配緊咩線?
試完LiSA版Justear,夾707啲女聲位置勁後,叻高長毛哥哥俾部M17我試埋,女聲就出返哂嚟

點解Sony咁反智自家player都夾唔到自家耳機
師兄你走先
其實可能本身隻野就係咁既聲 sony從來都無強調隻野過係女聲向 只係話按照Lisa既喜好整 而lisa講係重視空間同低音刻畫 所以唔等於係聽女聲或者lisa會加分
多得啲聽障玩家, 淨係識買貴唔識聽音樂
二手佬咪會咁講。 喂我幫你煲咗部機(粒電) 2000 粒鍾呀, 仲唔快啲同我收咗佢?
其實 dap 過保去邊換電好?
用黑磚2又唔算後喎
呢度係連登, 相信啲巴打會放二手之後/直接買過部
但係買過部都唔同聲,舊金同新金已經係好例子

只係喺度諗啲旗艦型號吓吓 2,3萬,冇理由粒電壞就掉咗去
咁過保都係問咗原廠維修先, 就算貴都好過淘仔電+ 大陸/香港師傅搞
最怕原廠唔整
除非零件停產或者水貨 唔係好少唔整
舊金咪停咗囉,之前見你講壞咗就唔聽
未停 我早排問過底板同電都有得整
u4s 個bass 好正
咁都好啲,以為一停產就唔整
通常大廠都會有零件留黎做維修 不過依家佢整個價貴到傻 壞底板的話 要換寧願買過部2手好過
咁拎2,3萬出嚟買部 dap 都幾化學
講真都係消費者造成
啱啱玩head-fi果時 iem頂級 westone UE Shure Sony 都係4k內, Sony部PCM D100 都係5k. Tuning正常好多高音唔刺而

搞下搞下而家玩鬥貴同搞gimmick
冇計,多得 social media,啲人買新嘢貴嘢先有得呃 like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞