[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
都係depends口味啦,有人真係唔鍾意國磚聲底,唔鍾意國磚唔一定係因為中國公司,sony/ak都可以平玩(sony可以日本買玩退稅或者等一年半載插水價)
玩得耳機依d就睇口味多過性價比,甚至耳機狂人個肥佬講zx707似電話手感其實都係吸引之處,所以真係百貨應百客

唔關事 嗰位巴打無試過其他dap我先比其他建議佢 講真試多無壞 最多唔買姐 揾自己最啱嘅器材最緊要
Mora無英皇歌手
所以與其係度問,不如去舖頭試
英皇就買碟啦,24bit就冇方法,英皇好似冇出
想問下有冇類似 ATH TWX-9 聲底既 3.5mm 耳機推介?
係。全部軒公都無得買
n年前仲係環球好似出過一隻mqs sd card,但好似係翻唱碟黎
想問吓舊金可唔可以駁 iphone ipad 當 dac 用
有無巴打玩開c9佢個pre in mode夾金黑磚呢啲無line out機效果點
可以但要set 唔好向裝置拎電
試完新/舊金之後,諗住買部舊嚟玩

想問吓 wmport 啲線係咪一定要淘寶先有
你買type c或者lighting轉頭 跟手用返原裝條wm port 唔好放咁多資源落去wm port線 反正日後換機都無咩機會用返wm port線
即係跟機嗰條充電線就ok?

以為要 otg 線先認到 iphone
得 試過用apple個lightning轉頭再加原裝線係有聲出 但要set返walkman做聲音輸出

即係買呢個就玩到
thanks

咁 ipad 洗唔洗買呢個,定係街邊 usb c 轉插就 ok?
ipad 無試過 但macbook用依條ok
明白,唔該晒
mojo2失驚無神減價,即刻跌左錢
一直心郁郁想入坑
突然留意到呢2隻好撚型
Acoustune HS1750CU/1790TI
聽開人聲 J/KPOP
真新手有幾個問題想問
1. iPhone係咪推唔到會極細聲, 有無入坑Dac介紹下
2. 去左幾間都無得試 有無清試過邊隻人聲比較C伏, 邊隻高音/低音比較出色 穩d
3.差唔多價位有無其他出色產品
推唔到唔會好細聲,只不過d 聲會好蒙一餅野,低音無彈性一舊咁,高音就會聽落去唔舒服。

1750cu 電話配條jer 應該推得到既。

唔好信咩幾百蚊既jer 同蘋果原廠一9樣,聽過就知其實好大分別,剩係推力都已經好好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞