[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
八卦一問,有冇巴打可以分享吓softears rsv聽感
最勁入咗隻 gaea,貪佢靚仔同女聲好出
最近*
個樣好靚仔有型
人聲貼唔貼耳?我搵緊535ltd果種貼
535 太耐之前,冇咩印象

gaea 其實都係一啲歌過癮,一啲歌麻麻

你再問吓其他巴有冇推介先
你要人聲好貼耳應該只有shure, westone 可以試吓shure se846, westone w60/es60
es60

mach60
gaea個樣真係好正
Thank you thank you
我發現而家已經極少聽到呢兩間廠
846人聲冇535咁貼當然其他方面都有所提升。
唔該巴打
兩隻我都有既,, 用舊機聽幾夾
846 要貼耳啲要用白管
你用咩iem試

其實都抵玩
間廠都好似已經收咗皮 隨時同無保無分別
如果2900 咪當買隻玩具
用到幾年都當賺左
有時個product cycle完左都無得整
睇 cato 話都要食啲力

感覺啲難推,難玩嘅機成日都減價
本身個品牌marketing都麻麻地 好似做唔到d咩話題性 跟住見部分鋪見i640 唔係好好賣 直頭i430連demo都廢事開

不過難推難玩就減價的話 我都希望fitear可以減價 差titan就齊成套金屬外殼 不過應該無咩可能
fitear 邊間代理

我諗代理唔同,手法都唔同,而且 fitear 玩法同其他耳機廠都好唔同,而家好多廠都係玩即食,不停出新嘢,出貴嘢,fitear,ve 呢啲相對冇咁劏客
無代理 鋪頭自己各有各做 所以fitear係香港無咩marketing 就係依個原因 否則變相幫埋對家賣廣告

但係本身日本有時都會做下特價 但香港好似未試過
咁 fitear 主要做 cm,都係收到訂單先左手交右手,只係少量現貨,坐貨成本壓力細好多

其他牌子一坐就過時變垃圾
應該咁講fitear 只係須山因個人興趣而搞既副業 加上本身做專業市場個邊都夠做 根本都唔憂做
Fitear玩Authorized Resellers,係香港fitear好似同jaben熟d(可能因為星馬都係jaben),第一個有特別版嘅fitear好似都係jaben,仲有好耐之前係旺角jaben見過須山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞