[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (138)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
仲有線 dap sd卡,有排都未end
買水就去日本買啦,點會香港買水
正常 因為佢8khz peak幾勁
或者你有冇其他試啱嘅耳機 你要原聲底升級應該真係無乜啱
聽日去試埋gaea 唔啱就繼續聽鋼仙算
水就梗係講緊日水啦

日本買仲會退稅
bic cam 計埋稅就 103xxxyen/hkd60xx,未計稅啫係要hk55xx
當早買早享受同保養就算啦
拍膊頭叫朋友幫手買都跌幾舊
其實我想要返多啲低頻
同埋鋼仙把人聲太暖有時聽聽下會眼訓
https://www.e-earphone.jp/products/detail/1481737/
e earphone¥94,044 税込
不過睇你都係怕買水嘅,要買就等一年半載sony插水價啦
預$2000 買新耳機,揀A5000 or IE 200 好呢?thx

用緊ue900s & iPhone 聽歌多
要求/聽開咩歌?不過iPhone 推 應該A5000唔好聽
Rock ,快歌,肥陳Eason 都係買IE 200, 好似抵玩d
可以試埋diva 佢sub bass好勁不過mid bass無乜
想請教下各位巴打 如果用Sony黑磚+m9/m7

但只用二代黑磚聽kkbox啲無損 會唔會好反智

而家用電話搭dac出 感覺有啲到喉唔到肺
Thanks 巴打 最後決定買sony m7/m9

因為想遲啲上埋黑磚2 用kkbox聽無損
你可以去耳機舖借部新黑磚試嗰啲耳機
巴打意思係唔推薦

如果主要係聽串流無損 (少數中意會買碟)上新黑磚值唔值?定係同電話出無分別
即係叫你去有齊哂呢堆野既鋪頭 借部黑磚再借埋耳機一set過咁試
好 唔該晒巴打

主要係想問下有無巴打有用黑磚主力聽串流嘅經驗

想知同iphone推有無好大分別

當然會去現場試 但驚咁多人係隔離壓力大 木耳未必即時品味到
好正!!!! 1萬樓下有得玩大廠CM
依家個對idol master 合作款都公模等要3個月先交到貨 依對都應該有排等 不過個spec好似幾得意 1粒鐵但61ohm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞