[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(7)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
有冇巴打溝過內地女仔,近排溝緊件,揾唔到位入

咪一樣咁媾

邊度人, 唔近香港的話好難溝

係香港做嘢,都係廣東話
我唔知究竟係我chur 定我太hea
識左個女仔大約1個月, 去過幾次街, feel到佢應該係有feel
開頭我同佢都有來有往沒咩chur人, 但慢慢好似愈黎愈少msg,
我朋友話我係人地有feel果陣又唔努力D, 覆人快D, 搞到E家人地cool down 左...

唉...
好難識女仔呀

有幾難呀
難係因為你心急
順其自然就會覺得原來咁快就識到

係香港做嘢,都係廣東話

學上面巴打講, 都係一樣溝
[quote]

幾時見面話

Happy Friday
到時一定會mon post
好難識女仔呀

有幾難呀
難係因為你心急

識唔難, 溝到先難
有冇人同我一樣唔鐘意秒回 拖番十幾分鐘先覆/半個鐘 唔係代表我唔鐘意佢 只係想拖長個時間講野
利申:巴 有冇絲都係咁樣對你心儀既男仔

我覺得隨心 中唔中意佢都好 唔可以因爲太喜歡成日都秒回 得閒咪覆 最緊要係有心覆

但有時如果傾緊一個話題大家有興趣 下下拖咁耐反而好阻礙交流

我知呀 但有時大家有野忙 我唔想chur到對方
呢排去唔成書展佢有交過另一個日子 我諗都叫有發展可能?

可以把握下
但記住都係要平常心
唔好急

肯交心嘅咪係朋友
你想人點對你,你咪點對返人

我成日都先講我自己既心事 但係人地唔會講返
咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?
有冇諗過講自己野/心事其實會俾到壓力對方
對方要諗點樣開解/開導你,或者點樣comment 你既自說自話
其實都係一個幾自我中心既做法
比較好會唔會係隨便咁講兩句,等對方追問先攤開自己啲野
你一黎就攤開自己啲野,人地就會覺得要幫你執返

巴打係咪覺得要互通心事/深度交流過先可以一齊?
其實咁樣對好多人黎講太赤裸裸
好多人都只會敢/願意同已經確認左關係既伴侶做呢步
再之前只會輕鬆啲咁側面判斷呢個人岩唔岩

不過我有時都會講下心事
睇下對方會點應我都係試探同了解既一往方法

你聽就得架喇 唔好hea覆 幫佢分析兩句就ok了
男人好似通常唔太鍾意人講經😂

同埋可以鼓勵下佢, 男人應該都鐘意

搭單問 女仔呢 好唔擅長處理人地負能量

女的話應該係想有人聽佢9 up, 同埋都係鼓勵下佢, 比d意見咁, 同男既應該係差不多。

之前睇過資料話女人講野主要係想人認同佢

重點
即刻記入腦
有時唔知應該點應先會比較好
多啲認同都係幾好既方法
(當然合理先會咁做)

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

你真係做到?
真係可以就咁當番佢係你朋友!?

你真係咁中意既
就去追人啦

你係咪.....我覺得你似曾相識,可能我諗多了,你好似我曾經既一個朋友,或者我從來冇當佢朋友,只係心上人同對象。

其實人慢你慢人快你快冇乜用
最好緊係人地好得閒個時唔覆佢

學到野
山本要幾毒自會咁

但係外表睇唔出
D人睇我 會覺得我好外向 搞氣氛 好多野講
所以我同人講我係毒男無人信

我而家係覺得唔知咩係朋友
肯陪你既就係朋友?
定係聽你講心事既就係朋友?
但係你講完心事比佢聽 佢係唔會同返你講架喎
呢D都係朋友?

唔好意思 我真係唔明

肯交心嘅咪係朋友

咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?
對方要諗點樣開解/開導你,或者點樣comment 你既自說自話

不過我有時都會講下心事

肯交心嘅咪係朋友

咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?

不過我有時都會講下心事

女的話應該係想有人聽佢9 up, 同埋都係鼓勵下佢, 比d意見咁, 同男既應該係差不多。

重點
即刻記入腦
多啲認同都係幾好既方法
(當然合理先會咁做)

女仔好多時唔係想解決問題
係想呻
男仔聆聽下就夠,唔好急著幫佢分析
認同佢就夠
單拖去豬展
好撚毒

勇者
依啲真係接受唔到一個人去

學到野

點解好得閒唔覆呢

有必要咁攻心計嗎
我唔知究竟係我chur 定我太hea
識左個女仔大約1個月, 去過幾次街, feel到佢應該係有feel
開頭我同佢都有來有往沒咩chur人, 但慢慢好似愈黎愈少msg,
我朋友話我係人地有feel果陣又唔努力D, 覆人快D, 搞到E家人地cool down 左...

唉...

唔係話快定咩
我覺得
如果果一個月時間
你夠了解佢既話
而又有feel
其實好應該去馬

係香港做嘢,都係廣東話

學上面巴打講, 都係一樣溝

邊到人唔緊要
緊要嘅係你知唔知人地想要乜姐
好難識女仔呀

有幾難呀
難係因為你心急

識唔難, 溝到先難

咁講
識係好基本
媾就進階
但係based on 你基本功做得好
媾女時重要小心亦亦
唔好行差踏錯
咁先可以騰雲駕霧

肯交心嘅咪係朋友

咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?

不過我有時都會講下心事

重點
即刻記入腦
多啲認同都係幾好既方法
(當然合理先會咁做)

係想呻
認同佢就夠

有時太理性
應該都做唔到依樣
睇黎我要多多學習先得

肯交心嘅咪係朋友

咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?

不過我有時都會講下心事

重點
即刻記入腦
多啲認同都係幾好既方法
(當然合理先會咁做)

係想呻
認同佢就夠

有時太理性
應該都做唔到依樣
睇黎我要多多學習先得

有冇人同我一樣唔鐘意秒回 拖番十幾分鐘先覆/半個鐘 唔係代表我唔鐘意佢 只係想拖長個時間講野
利申:巴 有冇絲都係咁樣對你心儀既男仔

我覺得隨心 中唔中意佢都好 唔可以因爲太喜歡成日都秒回 得閒咪覆 最緊要係有心覆

但有時如果傾緊一個話題大家有興趣 下下拖咁耐反而好阻礙交流

我知呀 但有時大家有野忙 我唔想chur到對方
呢排去唔成書展佢有交過另一個日子 我諗都叫有發展可能?

可以把握下
但記住都係要平常心
唔好急

我諗大家都平常心

重點
即刻記入腦
多啲認同都係幾好既方法
(當然合理先會咁做)

係想呻
認同佢就夠

有時太理性
應該都做唔到依樣
睇黎我要多多學習先得

其實男同女呻我都傾向講方法幫佢😂 講下佛「計」
有時自己呻完都想人地講到啲有用既意見 而唔係講埋啲唔好傷心果類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞