[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(7)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
其實毒撚怕失去係死症
冇得醫

那個人沒有失去

我已經唔怕失去
因為從來沒擁有
我一直由post1留意到post7 見到好多case d人太上心,因為我以前都係,所以睇完好似望返以前既我 不過宜家對感情野冇哂幻想,撩女仔更加唔太上心,都唔知算唔算係好事 之前鐘意親d女仔一係就有仔冇得追,一係就派卡比我 所以我已經都冇哂興趣係感情放太多心機,正如樓主所講:係你既始終都要你既

Same here
太上心令到今日咁既下場

好耐冇見你

多謝爸打仲記得我
其實毒撚怕失去係死症
冇得醫

那個人沒有失去

那是對未知的恐懼 , 覺得會搵唔番一樣既人(感覺), 但可以會有更好 ... 1999
其實毒撚怕失去係死症
冇得醫

那個人沒有失去

那是對未知的恐懼 , 覺得會搵唔番一樣既人(感覺), 但可以會有更好 ... 1999

完全講中哂我心聲
其實毒撚怕失去係死症
冇得醫

那個人沒有失去

完全講中哂我心聲
一個月前經朋友介紹出黎兩次大班人活動,之後單獨約佢一次都會出黎,之後都keep住有講有笑(whatsapp), 仲係朋友口中得知佢對我都有好感
原本傾得好好地,呢幾日突然冷淡左好多
我希望係我太敏感 太在意

呢個星期約左佢食飯留意下佢d反應點先
一個月前經朋友介紹出黎兩次大班人活動,之後單獨約佢一次都會出黎,之後都keep住有講有笑(whatsapp), 仲係朋友口中得知佢對我都有好感

真人face to face先係最準既

很好
一齊覆
多啲黎
密啲手
Chat左兩個幾月好地地keep住日日傾
近排突然冷淡左好多 已經冇chur 人
但現實見面又冇乜事 照有野講

2個幾月都冇進展?
純傾計?

我自己都驚依樣
點先可以避免/改善到

我其實真人好感性的
同埋有時個腦會成日亂諗野

咁似我既 你係咪拍拖係女仔性格架

咁既人
飛都飛唔切
你應該開心先係

算啦
過左去既野
就唔好再諗

幾時見面話

很好
一齊覆
多啲黎
密啲手

比人以為我係你分身
山本要幾毒自會咁

但係外表睇唔出
D人睇我 會覺得我好外向 搞氣氛 好多野講
所以我同人講我係毒男無人信

我而家係覺得唔知咩係朋友
肯陪你既就係朋友?
定係聽你講心事既就係朋友?
但係你講完心事比佢聽 佢係唔會同返你講架喎
呢D都係朋友?

唔好意思 我真係唔明

肯交心嘅咪係朋友
你想人點對你,你咪點對返人

我成日都先講我自己既心事 但係人地唔會講返
咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?
有冇諗過講自己野/心事其實會俾到壓力對方
對方要諗點樣開解/開導你,或者點樣comment 你既自說自話
其實都係一個幾自我中心既做法
比較好會唔會係隨便咁講兩句,等對方追問先攤開自己啲野
你一黎就攤開自己啲野,人地就會覺得要幫你執返

巴打係咪覺得要互通心事/深度交流過先可以一齊?
其實咁樣對好多人黎講太赤裸裸
好多人都只會敢/願意同已經確認左關係既伴侶做呢步
再之前只會輕鬆啲咁側面判斷呢個人岩唔岩

不過我有時都會講下心事
睇下對方會點應我都係試探同了解既一往方法
利申 成日聽心事
而自己既事就留俾自己

睇下對方係咪都係可以傾心事果啲人啦
唔係既話
真係留番比自己好過
費事失望

救命呀 你幾時肯睇開啲
覆唔覆唔係重點 重點係你唔好比佢牽著走

已經牽著走

rip

因為我今次真係中意左佢
之前個D係有feel 所以唔覆都ok
但係今次係真係中意左 想同佢走遍天下

愈緊張件事唔會變得更好
享受下兩個人嘅互動先啦
做下朋友先唔洗咁快諗走遍天下
我地呢度好多過來人

但係其實我唔識點識朋友
我9月year 3 但係我朋友全部都係中同
大專識既 無一個熟到
因為我唔識wts

先唔好講D男女
甚至同性既 點樣先keep到wts 然後熟
我真係唔識

我又係9月year3喎巴打 我大學都冇朋友架 大專有一個熟 我覺得我反而係現實識唔到 ws我又冇大問題 你主唔主動架份人

相認 我都係9月year3

分分鐘你對象都係到
其實男女都自私
特別係女人
通常啲heavy 野佢地只會想同佢地既寶貝男朋友分擔

換個角度諗
如果未溝到就要人同你分擔心事
或者好似前面有段whatsapp 對話咁要人處理你唔開心既情緒
自然會諗呢個人會唔會好麻煩
未一齊都咁撚多emotion 要人處理
咁到時我唔開心 佢又唔開心 咁點?攬住喊?
俾我係女都想條仔可以照顧到我啲emotion

當然有啲女會buy 呢套
不過通常大家睇得上眼果啲都已經tired of this
太多仔玩呢套

不過如果你做左佢寶貝男朋友就唔同講法,
你同佢講今日痾左幾多次屎佢都想知
仲會驚死你有心事唔講佢知

調轉換,
其實如果我條女未溝到之前已經成日係度唔開心有心事可能我都會縮手 溝到手真係唔知要搞幾耐氹幾耐

無錯呀
情緒大起大落果啲
又成日負能量既話
真係留番比第2個好過
其實毒撚怕失去係死症
冇得醫

又唔好一黎出幫自己扣帽子
孭住毒撚個朵唔會有著數
我一直由post1留意到post7 見到好多case d人太上心,因為我以前都係,所以睇完好似望返以前既我 不過宜家對感情野冇哂幻想,撩女仔更加唔太上心,都唔知算唔算係好事 之前鐘意親d女仔一係就有仔冇得追,一係就派卡比我 所以我已經都冇哂興趣係感情放太多心機,正如樓主所講:係你既始終都要你既

Same here
太上心令到今日咁既下場

好耐冇見你

多謝爸打仲記得我

開心好
唔開心又好
都上黎聚下啦
一個人很寂寞的

做好啲
比成感受下你體貼既一面
當然唔好太做作啦
最緊要都係做番自己

很好
一齊覆
多啲黎
密啲手

比人以為我係你分身

其實真係我分身黎
又係我
話說之前幾個post有巴打叫我放棄
但呢幾個星期又有野變 講返小小背景
我地互相block完whatsapp再unblock返
跟住再傾whatsapp 傾傾下佢燥底
跟住大家冷戰 唔理幾日
之後我主動搵返佢
佢又正常咁傾計
問我個status係咪講緊佢
話佢有留意住我個whatsapp
跟住當普通朋友咁傾返計
仲妙覆我
但今日唔知點解唔覆 但又唔想chur親佢
可以點做 想同佢慢慢黎

我都遇過類似情況, 同你一樣覺得可以慢慢黎, 做住fd先。 但事實係自已呃自已, 個女既一遇到有0岩feel既對象就會一齊, 唔會so你。當然我都明要你放棄係好難, 正如我當初一樣, 只能忠告一句: 追還追, 唔好影響自已學業/工作。 同埋最好同其他女仔玩, 似終貪新係最容易忘舊。

有d女性格係拖拖拉拉, 佢知你鍾意佢, 但佢其實對你無咩feel, 但就想有個人對佢好, 難聽d講即係收兵。

巴打同個女仔最後點
個女仔同我講話唔好放咁多心機係佢到
但我知我真係鐘意佢
唔想無左佢

最後都係失敗, 宜家我同佢都各自拍緊拖。

睇番佢宜家的男朋友, 其實就知我唔係佢想要個類。

你宜家上曬腦當然講到好愛佢, 我當年都係咁。 其實當你有新target或佢有男朋友, 你就會好易放低。 所以要嘗試唔好太睇重一個唔愛你既人。

如果大家都認為block whatsapp係做到
根本唔洗咁 而佢亦都承認block我果陣都有睇住我whatsapp句status係咪講緊佢

最後一招, 破斧沉舟, 你可以唔block佢, 但唔好主動搵佢, 佢就算搵你, 如果係9up, 你睇左都唔好覆佢, 除非佢講話想同你一齊之類既野。

呢招你要有定力, 唔好覆佢, 等兩三日後如果佢都係無搵你或9up, 咁你就要死得心服口服。

當年我個fd試過呢招, 條女拖佢, 話比d時間佢, 結果一用呢招, 條女當晚就頂唔順投降, 宜家仲結埋婚。

利申: 我自已都試過, 結果失敗

但係咪要雙方都有feel先可以做到

呢招好絕,真係要雙方有feel 先得
可能最終只會無人再覆
你再搵返佢嘅時候,佢都唔睬你

其實你都無野好輸, 成功左, 咪公喜曬

失敗左, 咪同現況一樣, 唔好講咩無fd做, 溝得女根本一開始都無諗過做fd。

佢唔睬你先好, 可以早d醒覺
扮工絲打入黎食下花生

食完花生拋下磚

等我搬番隔離A0 post d煩惱過黎先
自己A0 唔知點解成日一有機會發展就覺得有壓力想縮開
好耐之前有個好男仔追過我 我都覺得話題好夾好岩傾 甚至情人節都有單獨出去爭在未一齊
結果冇幾耐就覺得有種無形既壓力 一唸起就好似透唔到氣咁
最後我hurt左個男仔 之後keep住冇拍拖有時唸起先開始後悔
依家事隔兩年,同樣既情況又再次出現了
唔想再後悔

我覺得今次你覺得有d feel既, 咪試下一齊, 當係比機會人地, 亦都比個機會自已。

一開始咪拖下手, 咀下面先, 如果都係覺得抗拒, 咁咪分開囉。 比小小時間自已感受下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞