[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(7)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
我一直由post1留意到post7 見到好多case d人太上心,因為我以前都係,所以睇完好似望返以前既我 不過宜家對感情野冇哂幻想,撩女仔更加唔太上心,都唔知算唔算係好事 之前鐘意親d女仔一係就有仔冇得追,一係就派卡比我 所以我已經都冇哂興趣係感情放太多心機,正如樓主所講:係你既始終都要你既

追post追到樓主出埋pool 唔知幾時到我FF

LM 好少可追到post

既然係咁
一齊多D留意
黎緊可能又有個巴打準備成功

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱
唯一最易受影響就係另一半既情緒
所以我都學習緊要再樂觀啲

我諗大多數人 包括自己? 都係太在乎得唔得到對方而煩惱 又或者煩對方對自己有冇意思 正確心態可能係盡左力 對自己要有信心 得到就開心 得唔到就放手 但過程要保持情緒穩定係難

係咪要經歷過 衰過幾次先可以諗通?

睇你有冇事後檢討,如果你衰完都同上次冇乜分別都只會一直係咁

我係度諗自身問題改變唔到,例如樣, 把聲難聽(好沙, 講野無中氣), 轉數慢 ...等等

有諗過佢問我係咪唔開心如果我答佢 無呀,你諗多咗 成件事又會唔會唔同咗 我仲可以繼續同佢傾計,FF

都可以試下既
不過如果佢都係唔覆既
咁就算啦

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

你真係做到?
真係可以就咁當番佢係你朋友!?

照咁睇落應該唔錯架?巴打衰咩 ?冇追post

既然係咁
一齊多D留意

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱

我諗大多數人 包括自己? 都係太在乎得唔得到對方而煩惱 又或者煩對方對自己有冇意思 正確心態可能係盡左力 對自己要有信心 得到就開心 得唔到就放手 但過程要保持情緒穩定係難

講就易

我個人真係冇乜煩惱

另一半情緒真係好易受影響,跟住就做埋心理輔導頂

最慘係好易比佢地既情緒再影響埋自己
依樣就真係頭都爆

呢樣係我地正能樣既唔好處,條女有機會變得依賴

我中意比女女依賴
不過唔好變到on99咁就得

我都係,變到on99條女就飛你架啦

最緊要係條女喎好依賴到過晒火

我條女就係咁我頂唔順分咗

無錯
離晒譜又唔改既話
就真係898
我一直由post1留意到post7 見到好多case d人太上心,因為我以前都係,所以睇完好似望返以前既我 不過宜家對感情野冇哂幻想,撩女仔更加唔太上心,都唔知算唔算係好事 之前鐘意親d女仔一係就有仔冇得追,一係就派卡比我 所以我已經都冇哂興趣係感情放太多心機,正如樓主所講:係你既始終都要你既

追post追到樓主出埋pool 唔知幾時到我FF

緣分既野
好話唔埋嫁

都可以試下既
不過如果佢都係唔覆既
咁就算啦

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

你真係做到?

照咁睇落應該唔錯架?巴打衰咩 ?冇追post

又係我
話說之前幾個post有巴打叫我放棄
但呢幾個星期又有野變 講返小小背景
我地互相block完whatsapp再unblock返
跟住再傾whatsapp 傾傾下佢燥底
跟住大家冷戰 唔理幾日
之後我主動搵返佢
佢又正常咁傾計
問我個status係咪講緊佢
話佢有留意住我個whatsapp
跟住當普通朋友咁傾返計
仲妙覆我
但今日唔知點解唔覆 但又唔想chur親佢
可以點做 想同佢慢慢黎

冇可能架啦,你隻底牌都掀咗出黎,呢局已經完咗,唔好再留戀,收拾心情開始下局

我都覺得一自揭底牌就死左7~8成
除非本身對方都對你有意思
咁就無問題

其實想破冰
等佢放底個介心可以點入手

不如約佢出黎
睇下會唔會有啲突破
又係我
話說之前幾個post有巴打叫我放棄
但呢幾個星期又有野變 講返小小背景
我地互相block完whatsapp再unblock返
跟住再傾whatsapp 傾傾下佢燥底
跟住大家冷戰 唔理幾日
之後我主動搵返佢
佢又正常咁傾計
問我個status係咪講緊佢
話佢有留意住我個whatsapp
跟住當普通朋友咁傾返計
仲妙覆我
但今日唔知點解唔覆 但又唔想chur親佢
可以點做 想同佢慢慢黎

我都遇過類似情況, 同你一樣覺得可以慢慢黎, 做住fd先。 但事實係自已呃自已, 個女既一遇到有0岩feel既對象就會一齊, 唔會so你。當然我都明要你放棄係好難, 正如我當初一樣, 只能忠告一句: 追還追, 唔好影響自已學業/工作。 同埋最好同其他女仔玩, 似終貪新係最容易忘舊。

有d女性格係拖拖拉拉, 佢知你鍾意佢, 但佢其實對你無咩feel, 但就想有個人對佢好, 難聽d講即係收兵。

巴打同個女仔最後點
個女仔同我講話唔好放咁多心機係佢到
但我知我真係鐘意佢
唔想無左佢

咁你就要有定失敗既覺悟

既然係咁
一齊多D留意

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱

我係度諗自身問題改變唔到,例如樣, 把聲難聽(好沙, 講野無中氣), 轉數慢 ...等等

有諗過佢問我係咪唔開心如果我答佢 無呀,你諗多咗 成件事又會唔會唔同咗 我仲可以繼續同佢傾計,FF

但你既唔開心係咪緣於條女

一日唔算長,等埋聽日睇下有咩得意野再share俾佢

咁所以係聽日佢唔覆我 我後日就搵佢?

都可以試下既
不過如果佢都係唔覆既
咁就算啦

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

你真係做到?

你真係咁中意既
就去追人啦
我個目標係同事黎,日日返工對住,返工就面對面傾,佢唔係 office 或者放工就 whatsapp 。開頭我對佢無 feel ,後尾因為工作需要,我放左工都會 whatsapp 傾下,傾傾下了解佢多左就出左事。

如果我早啲睇到哩個 post 啲 case 就唔會攪到依家咁柒,最重要都係我曾經提及過我對佢有好感,近排佢開始 hea 覆同埋已讀不回,可能係得我一味主動問佢野,所以佢覺得煩唔想理我,但係返到公司又會繼續無野咁講下工作以外啲日常白痴野,可能佢知要共事唔想大家咁尷尬

應該重有得救既
試下約下人先

都可以試下既
不過如果佢都係唔覆既
咁就算啦

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

錯你講我做錯
定係佢比既根本唔係signal

我覺得根本唔係signal(或者可能係人地自己冷淡左)

既然係咁
一齊多D留意

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱

但你既唔開心係咪緣於條女

老實講, 我覺得你既機會不大, 平常心去面對啦, 你咁緊張反而唔好。

你講既機會不大係指我咁緊張會搞到機會不大丫
定係佢根本就唔中意我

但係之前係佢比signal我架

我覺得你太執著係佢比signal你依個位到
會唔會根本你一開始已經誤解左/多心左

但係我有觀察過 佢無對其他男仔咁做過
或者我上面有講過佢點比signal
麻煩你上去睇睇

我有睇到呀
不過依家人地彈出彈入
似有還無咁樣
你都做唔到啲乜

老實講, 我覺得你既機會不大, 平常心去面對啦, 你咁緊張反而唔好。

定係佢根本就唔中意我

我同你一樣, 有女仔fd d就沉船。 佢比signal你只係代表佢唔抗拒你, 你地如果相處耐左, 你唔搵佢佢都會搵你傾下, 同埋傾時係有feel岩傾, 咁就大機喇。

宜家你個情況似係佢對你無咩興趣, 如果你未攤牌的話, 可以唔好咁沖動, 慢慢傾下9up下先。 你成日咁緊張好容易令到人覺得煩厭, 已經開左個尾。 我以前都試過你咁, 所以你搵d野分散下自已, 打j打機溫書溝第二條女又好, 總知平常心去面對, 雖然我都知難

我而家好冷靜呀 無煩住佢呀
我諗住搵多佢一次 如果都係不讀不回 or未topic end就藍剔
我就自我收皮

我texting真係唔得
我面對面好好多
所以我先想約佢出黎
但係text唔熟又無可能約到佢

咁少既事都要鬥氣
唔理你真/假發脾氣都好
人地都不爽啦

原來真係呢個位
我唔知點解 覺得我自己走去follow佢會變左我係低位
或者係怕做兵怕過頭

你會唔會睇到follow依個動作太大
做男人不能這麼計較的

定係佢根本就唔中意我

我同你一樣, 有女仔fd d就沉船。 佢比signal你只係代表佢唔抗拒你, 你地如果相處耐左, 你唔搵佢佢都會搵你傾下, 同埋傾時係有feel岩傾, 咁就大機喇。

宜家你個情況似係佢對你無咩興趣, 如果你未攤牌的話, 可以唔好咁沖動, 慢慢傾下9up下先。 你成日咁緊張好容易令到人覺得煩厭, 已經開左個尾。 我以前都試過你咁, 所以你搵d野分散下自已, 打j打機溫書溝第二條女又好, 總知平常心去面對, 雖然我都知難

我而家好冷靜呀 無煩住佢呀
我諗住搵多佢一次 如果都係不讀不回 or未topic end就藍剔
我就自我收皮

我texting真係唔得
我面對面好好多
所以我先想約佢出黎
但係text唔熟又無可能約到佢

我覺得你試下過一排當約fd咁約佢出黎食個飯, 咁到時你咪可以面對面溝通。如果食完個飯都無feel, 咁咪收得皮, 有feel的話就可以繼續溝。

但係我驚隔太耐 如果佢真係對我有feel 會淡左
同埋會比人溝左
因為已經唔係第一次愛得太遲了

我覺得現時為止
唔係好睇得出佢對你有feel
所以你都唔好再一直諗住佢對你有feel既前提下做任何野
諗下點樣可以令佢重拾對你既興趣重好啦

但係我現實已經見佢唔到了
所以要直接約佢出黎
all or nothing?
唔出就下一個咁樣

約出黎
都係食下飯行下街先
再自己feel下有冇機繼續啦
得左米既你都唔好恃住佢lum你而chur佢
我就係一個例子

既然係咁
一齊多D留意

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱

有啲人既情緒本身大上大落
又或者對某啲事會特別緊張
所以控制情緒真係好難既事黎

一日唔算長,等埋聽日睇下有咩得意野再share俾佢

咁所以係聽日佢唔覆我 我後日就搵佢?

都可以試下既
不過如果佢都係唔覆既
咁就算啦

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

你真係做到?

你真係咁中意既
就去追人啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞