[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(7)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike

一日唔算長,等埋聽日睇下有咩得意野再share俾佢

咁所以係聽日佢唔覆我 我後日就搵佢?

都可以試下既
不過如果佢都係唔覆既
咁就算啦

當中有啲野係錯左
不過可能你唔發覺
又或者人地可能試完唔啱

你真係做到?
真係可以就咁當番佢係你朋友!?

你真係咁中意既
就去追人啦

我知你係絲
但如果係咁
你做到出晒面都當你朋友
咁果斷放棄啦

雖然個時序唔啱,佢話朋友係成個月前,煮飯係上兩個禮拜
不過結局都唔會變嘅
睇黎唔可以再呃自己

係呀
你呃自己冇意思
係時候要認清個事實

你真係咁中意既
就去追人啦

我知你係絲
但如果係咁
你做到出晒面都當你朋友
咁果斷放棄啦

不過結局都唔會變嘅
睇黎唔可以再呃自己

係呀
你呃自己冇意思
係時候要認清個事實

一早就要啦

你真係咁中意既
就去追人啦

我知你係絲
但如果係咁
你做到出晒面都當你朋友
咁果斷放棄啦

不過結局都唔會變嘅
睇黎唔可以再呃自己

係呀
你呃自己冇意思
係時候要認清個事實

一早就要啦

講就易
而家得閒上黎叫下春
但係我想問下上面兩位巴打
如果一個人唔係覺得你煩或者唔中意你
咁點解唔覆先 未到topic既盡頭

明明之前佢到topic既盡頭佢都會覆我

你同fd傾計都有end topic既一刻啦下嘩

我個人真係冇乜煩惱
唯一最易受影響就係另一半既情緒
所以我都學習緊要再樂觀啲

我諗大多數人 包括自己? 都係太在乎得唔得到對方而煩惱 又或者煩對方對自己有冇意思 正確心態可能係盡左力 對自己要有信心 得到就開心 得唔到就放手 但過程要保持情緒穩定係難

係咪要經歷過 衰過幾次先可以諗通?

睇你有冇事後檢討,如果你衰完都同上次冇乜分別都只會一直係咁

我係度諗自身問題改變唔到,例如樣, 把聲難聽(好沙, 講野無中氣), 轉數慢 ...等等

有諗過佢問我係咪唔開心如果我答佢 無呀,你諗多咗 成件事又會唔會唔同咗 我仲可以繼續同佢傾計,FF

但你既唔開心係咪緣於條女

如果因為女仔搞到你唔開心比我係個女仔都唔想再同你傾啦,覆人訊息前唔係一味靠直覺,要易地而處諗下對方收到既反應

咁對佢上心既 就會俾佢影響到
最多係傾計既時候隱藏依d情緒
所以我先話如果果刻無坦白自已情緒, 個結果係咪會好d

我果個係覺得我煩
煩block我whatsapp但block左之後又
不斷睇我send比佢既msg
又要check我個status係咩意思
隔幾日又unblock返再傾計

我自己就覺得check得status都係有少少意思 平時都唔會特登睇掛

唔好成日芒住個過程,你太集中呢樣嘢就會無限放大,咁樣到頭來做唔返自己

我覺得女仔唔係鍾意你都唔會想聽到無拿拿比人話佢過份 同唔理你 比我都唔想傾啦 少少野就不滿 其實follow咪follow 有咩問題 最多之後唔岩咪unfollow 番

我咁細心打左我個ig比你copy and paste你都唔理 好過分->呢句確實會有D壓力 見到即刻諗: 咩事,而家奉旨要follow你

咁所以係衰左係呢個位
咁我而家可以點做

其實係無chur佢架
一日來回都係唔過10個message

我平時同朋友 咪有野先搵
或者夜晚打機既時候skype傾計

反正我share D野上grp D人都唔理我

打緊機sd嘢好易出錯
又係我
話說之前幾個post有巴打叫我放棄
但呢幾個星期又有野變 講返小小背景
我地互相block完whatsapp再unblock返
跟住再傾whatsapp 傾傾下佢燥底
跟住大家冷戰 唔理幾日
之後我主動搵返佢
佢又正常咁傾計
問我個status係咪講緊佢
話佢有留意住我個whatsapp
跟住當普通朋友咁傾返計
仲妙覆我
但今日唔知點解唔覆 但又唔想chur親佢
可以點做 想同佢慢慢黎

我都遇過類似情況, 同你一樣覺得可以慢慢黎, 做住fd先。 但事實係自已呃自已, 個女既一遇到有0岩feel既對象就會一齊, 唔會so你。當然我都明要你放棄係好難, 正如我當初一樣, 只能忠告一句: 追還追, 唔好影響自已學業/工作。 同埋最好同其他女仔玩, 似終貪新係最容易忘舊。

有d女性格係拖拖拉拉, 佢知你鍾意佢, 但佢其實對你無咩feel, 但就想有個人對佢好, 難聽d講即係收兵。

巴打同個女仔最後點
個女仔同我講話唔好放咁多心機係佢到
但我知我真係鐘意佢
唔想無左佢

最後都係失敗, 宜家我同佢都各自拍緊拖。

睇番佢宜家的男朋友, 其實就知我唔係佢想要個類。

你宜家上曬腦當然講到好愛佢, 我當年都係咁。 其實當你有新target或佢有男朋友, 你就會好易放低。 所以要嘗試唔好太睇重一個唔愛你既人。

如果大家都認為block whatsapp係做到
根本唔洗咁 而佢亦都承認block我果陣都有睇住我whatsapp句status係咪講緊佢

最後一招, 破斧沉舟, 你可以唔block佢, 但唔好主動搵佢, 佢就算搵你, 如果係9up, 你睇左都唔好覆佢, 除非佢講話想同你一齊之類既野。

呢招你要有定力, 唔好覆佢, 等兩三日後如果佢都係無搵你或9up, 咁你就要死得心服口服。

當年我個fd試過呢招, 條女拖佢, 話比d時間佢, 結果一用呢招, 條女當晚就頂唔順投降, 宜家仲結埋婚。

利申: 我自已都試過, 結果失敗

但係咪要雙方都有feel先可以做到

呢招好絕,真係要雙方有feel 先得
可能最終只會無人再覆
你再搵返佢嘅時候,佢都唔睬你

但係未到topic end喎

我自己其實都有時間唔中已讀下人
但只係隔左一排無覆,睇到再覆返又好似無咩意思
人地再搵我,我又會覆返
但以上動作完全無特別意思

人地再搵我,我又會覆返

咁可唔可以解讀成佢對我無feel
如果有feel狗衝左回啦

我同你一樣, 有女仔fd d就沉船。 佢比signal你只係代表佢唔抗拒你, 你地如果相處耐左, 你唔搵佢佢都會搵你傾下, 同埋傾時係有feel岩傾, 咁就大機喇。

宜家你個情況似係佢對你無咩興趣, 如果你未攤牌的話, 可以唔好咁沖動, 慢慢傾下9up下先。 你成日咁緊張好容易令到人覺得煩厭, 已經開左個尾。 我以前都試過你咁, 所以你搵d野分散下自已, 打j打機溫書溝第二條女又好, 總知平常心去面對, 雖然我都知難

我而家好冷靜呀 無煩住佢呀
我諗住搵多佢一次 如果都係不讀不回 or未topic end就藍剔
我就自我收皮

我texting真係唔得
我面對面好好多
所以我先想約佢出黎
但係text唔熟又無可能約到佢

我覺得女仔唔係鍾意你都唔會想聽到無拿拿比人話佢過份 同唔理你 比我都唔想傾啦 少少野就不滿 其實follow咪follow 有咩問題 最多之後唔岩咪unfollow 番

我咁細心打左我個ig比你copy and paste你都唔理 好過分->呢句確實會有D壓力 見到即刻諗: 咩事,而家奉旨要follow你

咁所以係衰左係呢個位
咁我而家可以點做

而家ig呢個位可以點算

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
只可以話無咩特別 朋友囉
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

既然係咁
一齊多D留意
黎緊可能又有個巴打準備成功

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱

我諗大多數人 包括自己? 都係太在乎得唔得到對方而煩惱 又或者煩對方對自己有冇意思 正確心態可能係盡左力 對自己要有信心 得到就開心 得唔到就放手 但過程要保持情緒穩定係難

有啲人既情緒本身大上大落
又或者對某啲事會特別緊張
所以控制情緒真係好難既事黎

講起心理學既書
我番去都要睇多啲心靈雞湯先

我覺得睇完果下係有用 但過一排又有事發生又會煩番 對我黎講要再睇多幾次 成日提自己 同埋自信好重要

無錯
依啲書係要keep住睇
咁樣就會一直有唔同既領悟
就好似愛情依剔學問咁
都要成日keep住上黎remind自己
咁先唔會變左老憑

我發覺全部都係重點
愈睇個人愈開明

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

好啦 我wts多次啦 死左就算啦
阿拉花瓜

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

唔好再咁在意幾時覆,呢個真係唔係重點

既然係咁
一齊多D留意
黎緊可能又有個巴打準備成功

學習緊呀麻你既樂觀

我個人真係冇乜煩惱

有啲人既情緒本身大上大落
又或者對某啲事會特別緊張
所以控制情緒真係好難既事黎

講起心理學既書
我番去都要睇多啲心靈雞湯先

我覺得睇完果下係有用 但過一排又有事發生又會煩番 對我黎講要再睇多幾次 成日提自己 同埋自信好重要

無錯
依啲書係要keep住睇
咁樣就會一直有唔同既領悟
就好似愛情依剔學問咁
都要成日keep住上黎remind自己
咁先唔會變左老憑

我發覺全部都係重點
愈睇個人愈開明

咁要成本重睇

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

救命呀 你幾時肯睇開啲
覆唔覆唔係重點 重點係你唔好比佢牽著走
又係我
話說之前幾個post有巴打叫我放棄
但呢幾個星期又有野變 講返小小背景
我地互相block完whatsapp再unblock返
跟住再傾whatsapp 傾傾下佢燥底
跟住大家冷戰 唔理幾日
之後我主動搵返佢
佢又正常咁傾計
問我個status係咪講緊佢
話佢有留意住我個whatsapp
跟住當普通朋友咁傾返計
仲妙覆我
但今日唔知點解唔覆 但又唔想chur親佢
可以點做 想同佢慢慢黎

我都遇過類似情況, 同你一樣覺得可以慢慢黎, 做住fd先。 但事實係自已呃自已, 個女既一遇到有0岩feel既對象就會一齊, 唔會so你。當然我都明要你放棄係好難, 正如我當初一樣, 只能忠告一句: 追還追, 唔好影響自已學業/工作。 同埋最好同其他女仔玩, 似終貪新係最容易忘舊。

有d女性格係拖拖拉拉, 佢知你鍾意佢, 但佢其實對你無咩feel, 但就想有個人對佢好, 難聽d講即係收兵。

巴打同個女仔最後點
個女仔同我講話唔好放咁多心機係佢到
但我知我真係鐘意佢
唔想無左佢

最後都係失敗, 宜家我同佢都各自拍緊拖。

睇番佢宜家的男朋友, 其實就知我唔係佢想要個類。

你宜家上曬腦當然講到好愛佢, 我當年都係咁。 其實當你有新target或佢有男朋友, 你就會好易放低。 所以要嘗試唔好太睇重一個唔愛你既人。

如果大家都認為block whatsapp係做到
根本唔洗咁 而佢亦都承認block我果陣都有睇住我whatsapp句status係咪講緊佢

最後一招, 破斧沉舟, 你可以唔block佢, 但唔好主動搵佢, 佢就算搵你, 如果係9up, 你睇左都唔好覆佢, 除非佢講話想同你一齊之類既野。

呢招你要有定力, 唔好覆佢, 等兩三日後如果佢都係無搵你或9up, 咁你就要死得心服口服。

當年我個fd試過呢招, 條女拖佢, 話比d時間佢, 結果一用呢招, 條女當晚就頂唔順投降, 宜家仲結埋婚。

利申: 我自已都試過, 結果失敗

但係咪要雙方都有feel先可以做到

咁緊係啦
無feel既
就會無左蹤影

我同你一樣, 有女仔fd d就沉船。 佢比signal你只係代表佢唔抗拒你, 你地如果相處耐左, 你唔搵佢佢都會搵你傾下, 同埋傾時係有feel岩傾, 咁就大機喇。

宜家你個情況似係佢對你無咩興趣, 如果你未攤牌的話, 可以唔好咁沖動, 慢慢傾下9up下先。 你成日咁緊張好容易令到人覺得煩厭, 已經開左個尾。 我以前都試過你咁, 所以你搵d野分散下自已, 打j打機溫書溝第二條女又好, 總知平常心去面對, 雖然我都知難

我而家好冷靜呀 無煩住佢呀
我諗住搵多佢一次 如果都係不讀不回 or未topic end就藍剔
我就自我收皮

我texting真係唔得
我面對面好好多
所以我先想約佢出黎
但係text唔熟又無可能約到佢

咁所以係衰左係呢個位
咁我而家可以點做

而家ig呢個位可以點算

都唔駛咁在意既
都過左去
我諗人地都未必咁上心

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

救命呀 你幾時肯睇開啲

已經牽著走

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

救命呀 你幾時肯睇開啲

已經牽著走

rip

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

救命呀 你幾時肯睇開啲

點解唔覆唔係重點
咁咪傾唔到落去
咁咪熟唔到
咁咪約唔到佢出黎

其實隔幾耐覆 我反而唔係咁care

人地再搵我,我又會覆返

咁有feel一定覆得快
另外IG建議你唔好再諗
唔係關鍵

救命呀 你幾時肯睇開啲

已經牽著走

rip

因為我今次真係中意左佢
之前個D係有feel 所以唔覆都ok
但係今次係真係中意左 想同佢走遍天下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞