[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(7)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
其實係女仔角度黎講 chur同煩係可以令你由100分變0分 有啲人真係煩到 明明對佢有好感 都有打算係埋一齊 但成日chur成日煩令到同佢相處好辛苦

絲打一個錫享
應該令唔少巴打都知道比人chur係有幾反感

岩岩睇到呢個標題就入黎睇下 原來已經去到(7)

計計下
已經7千個回覆啦
希望遲啲係大家一齊分享喜事
我地呢到唔怕有人求助
最怕係想求助 但又唔肯改變嘅人
其實係女仔角度黎講 chur同煩係可以令你由100分變0分 有啲人真係煩到 明明對佢有好感 都有打算係埋一齊 但成日chur成日煩令到同佢相處好辛苦

絲打一個錫享

計計下
已經7千個回覆啦

岩岩追左幾頁post 見到你地逐個問題答 好熱心呀 我都多啲入下黎先

我都遇過類似情況, 同你一樣覺得可以慢慢黎, 做住fd先。 但事實係自已呃自已, 個女既一遇到有0岩feel既對象就會一齊, 唔會so你。當然我都明要你放棄係好難, 正如我當初一樣, 只能忠告一句: 追還追, 唔好影響自已學業/工作。 同埋最好同其他女仔玩, 似終貪新係最容易忘舊。

有d女性格係拖拖拉拉, 佢知你鍾意佢, 但佢其實對你無咩feel, 但就想有個人對佢好, 難聽d講即係收兵。

巴打同個女仔最後點
個女仔同我講話唔好放咁多心機係佢到
但我知我真係鐘意佢
唔想無左佢

最後都係失敗, 宜家我同佢都各自拍緊拖。

睇番佢宜家的男朋友, 其實就知我唔係佢想要個類。

你宜家上曬腦當然講到好愛佢, 我當年都係咁。 其實當你有新target或佢有男朋友, 你就會好易放低。 所以要嘗試唔好太睇重一個唔愛你既人。

如果大家都認為block whatsapp係做到
根本唔洗咁 而佢亦都承認block我果陣都有睇住我whatsapp句status係咪講緊佢

最後一招, 破斧沉舟, 你可以唔block佢, 但唔好主動搵佢, 佢就算搵你, 如果係9up, 你睇左都唔好覆佢, 除非佢講話想同你一齊之類既野。

呢招你要有定力, 唔好覆佢, 等兩三日後如果佢都係無搵你或9up, 咁你就要死得心服口服。

當年我個fd試過呢招, 條女拖佢, 話比d時間佢, 結果一用呢招, 條女當晚就頂唔順投降, 宜家仲結埋婚。

利申: 我自已都試過, 結果失敗

但係咪要雙方都有feel先可以做到

咁緊係啦
無feel既
就會無左蹤影

慘 我問佢果句說話佢feel到咩
佢話feel到就黎唔應機

sosad
既然佢都講到出口。。。。。。

為左山本好
呀麻快啲搞個活動比佢識下新朋友

冇啦啦好難搞到啲咩活動重要有女仔嫁喎

其實我諗到了 一切都係我性格問題
等我諗通左 我會返黎
多謝各位巴絲呢幾日既回覆
我地呢到唔怕有人求助
最怕係想求助 但又唔肯改變嘅人

葉秋就係已改變既好例子

絲打一個錫享

計計下
已經7千個回覆啦

岩岩追左幾頁post 見到你地逐個問題答 好熱心呀 我都多啲入下黎先

我地冇野多
心機多
時間多
為左山本好
呀麻快啲搞個活動比佢識下新朋友

冇啦啦好難搞到啲咩活動重要有女仔嫁喎

其實我諗到了 一切都係我性格問題
等我諗通左 我會返黎
多謝各位巴絲呢幾日既回覆

比心機好好諗下
諗通左你最著數

女仔講到咁好大機會無機

其前之前表白佢拒絕過我同穩藏個fb
係後期唔知點解無
到我火起黎block左佢
一路互相咁做 到打電話比佢表白
佢無比答案我 跟住話我煩
block左我但 幾日後又unblock
再傾計 傾傾下佢發火
冷戰左幾日
我再搵佢 佢主動講返話有留言我個whatsapp同個status
講返清話係朋友關係
就傾返生活日常既野
到發生呢d事
想問下係咪放棄得

太醜怪啦
完全可以放棄
表白完拒絕
再打電話表白再比佢話煩
種種事已經清楚反映左個結果

其實表白得一次 就係打電話果次
你理解錯了

表白真係唔可以用wtsapp/電話
就算當面講
都係拖左手/錫左先表白
因為表白係用黎確定情侶關係
唔係用黎打動人令人同你一齊

我次果次衰左
仲要chur親佢
難得依家關係變返之前咁 都唔知可以點做

出多啲街感受下同對方既氣氛先

問題係之前約佢3次佢都唔肯出
岩岩關係叫做有d改善 唔敢約

好可能佢同你係只限於wtsapp上既普通朋友
事不過三
真係慢慢抽離下會好啲
放置play
我一直由post1留意到post7 見到好多case d人太上心,因為我以前都係,所以睇完好似望返以前既我 不過宜家對感情野冇哂幻想,撩女仔更加唔太上心,都唔知算唔算係好事 之前鐘意親d女仔一係就有仔冇得追,一係就派卡比我 所以我已經都冇哂興趣係感情放太多心機,正如樓主所講:係你既始終都要你既

可能做開仆街磁石 無遇到好男人 心態都覺得愛情唔太重要

如果大家都認為block whatsapp係做到
根本唔洗咁 而佢亦都承認block我果陣都有睇住我whatsapp句status係咪講緊佢

最後一招, 破斧沉舟, 你可以唔block佢, 但唔好主動搵佢, 佢就算搵你, 如果係9up, 你睇左都唔好覆佢, 除非佢講話想同你一齊之類既野。

呢招你要有定力, 唔好覆佢, 等兩三日後如果佢都係無搵你或9up, 咁你就要死得心服口服。

當年我個fd試過呢招, 條女拖佢, 話比d時間佢, 結果一用呢招, 條女當晚就頂唔順投降, 宜家仲結埋婚。

利申: 我自已都試過, 結果失敗

但係咪要雙方都有feel先可以做到

咁緊係啦
無feel既
就會無左蹤影

慘 我問佢果句說話佢feel到咩
佢話feel到就黎唔應機

sosad
既然佢都講到出口。。。。。。

咁佢講果陣佢整左d咁既😜icon

扮工絲打入黎食下花生

食完花生拋下磚

等我搬番隔離A0 post d煩惱過黎先
自己A0 唔知點解成日一有機會發展就覺得有壓力想縮開
好耐之前有個好男仔追過我 我都覺得話題好夾好岩傾 甚至情人節都有單獨出去爭在未一齊
結果冇幾耐就覺得有種無形既壓力 一唸起就好似透唔到氣咁
最後我hurt左個男仔 之後keep住冇拍拖有時唸起先開始後悔
依家事隔兩年,同樣既情況又再次出現了
唔想再後悔

我話想share d野比佢聽
佢話可以唔洗放咁多時間落佢到
跟住我問佢feel到咩
佢話feel到唔想應機
中間都係話 就算朋友都係咁😜呢個icon

佢唔想聽
但我想聽

認真係咪無機

過份投入一定無機

女仔講到咁好大機會無機

係後期唔知點解無
再傾計 傾傾下佢發火
冷戰左幾日
我再搵佢 佢主動講返話有留言我個whatsapp同個status
講返清話係朋友關係
就傾返生活日常既野
到發生呢d事
想問下係咪放棄得

我d經歷同你好似 haha
但無你咁絕

咁絕意思係

block對方
最多唔msg佢 ...最長果次2個月,頂佢無啦啦搵番我,搞到我又跌左入去

我認為係

不樂觀

我話想share d野比佢聽
佢話可以唔洗放咁多時間落佢到
跟住我問佢feel到咩
佢話feel到唔想應機
中間都係話 就算朋友都係咁😜呢個icon

佢唔想聽
但我想聽

認真係咪無機

過份投入一定無機

女仔講到咁好大機會無機

係後期唔知點解無
再傾計 傾傾下佢發火
冷戰左幾日
講返清話係朋友關係
就傾返生活日常既野
到發生呢d事
想問下係咪放棄得

點解要接受朋友關係
你想同佢做嘅係戀人
如果係我就同佢講你如果想同我發展先再搵我
如果唔係冇咩特別都唔好搵大家
你自己fdzone左你自己
扮工絲打入黎食下花生

食完花生拋下磚

好耐之前有個好男仔追過我 我都覺得話題好夾好岩傾 甚至情人節都有單獨出去爭在未一齊
最後我hurt左個男仔 之後keep住冇拍拖有時唸起先開始後悔
唔想再後悔

好好奇果種壓力點黎
同埋因咩事有壓力

扮工絲打入黎食下花生

食完花生拋下磚

唔想再後悔

好好奇果種壓力點黎
同埋因咩事有壓力

咁所以而家我點
應唔應該搵佢

問埋今次好啦,唔好養成有咩難題上黎求救,唔係學極都學唔識

我真係唔知點做
二十歲人 第一次認真溝女
又唔想失敗
對唔住

第一次
認真媾女
唔想衰
咁就好易會衰
太放唔開
太驚失去
就會好易做錯

平常心最緊要
唔好睇得失太重

講太易, 做太難
份人太執著

同路人

結果如何呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞