[勸世]媾緊女既你地唔好再chur人(7)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
有冇人同我一樣唔鐘意秒回 拖番十幾分鐘先覆/半個鐘 唔係代表我唔鐘意佢 只係想拖長個時間講野
利申:巴 有冇絲都係咁樣對你心儀既男仔

做唔到
係唔係心儀既人都好 只要係想覆既話題基本上一諗到點覆就會即刻覆
利申 絲

其實我都會隔陣覆 以前既我係秒回 比人忽略得多 我都唔想再咁緊張 幾鐘意都唔會下下即覆

我認為係

我覺得唔係太好啦
始終對象係你ex個frd 好尷尬架

我認為係

圍骰通吃
我覺得依個情況有啲搞笑

已經牽著走

rip

因為我今次真係中意左佢
之前個D係有feel 所以唔覆都ok
但係今次係真係中意左 想同佢走遍天下

愈緊張件事唔會變得更好
享受下兩個人嘅互動先啦
做下朋友先唔洗咁快諗走遍天下
我地呢度好多過來人

但係其實我唔識點識朋友
我9月year 3 但係我朋友全部都係中同
大專識既 無一個熟到
因為我唔識wts

先唔好講D男女
甚至同性既 點樣先keep到wts 然後熟
我真係唔識

我又係9月year3喎巴打 我大學都冇朋友架 大專有一個熟 我覺得我反而係現實識唔到 ws我又冇大問題 你主唔主動架份人

相認 我都係9月year3

講唔講得讀邊間
一個月前經朋友介紹出黎兩次大班人活動,之後單獨約佢一次都會出黎,之後都keep住有講有笑(whatsapp), 仲係朋友口中得知佢對我都有好感
原本傾得好好地,呢幾日突然冷淡左好多
我希望係我太敏感 太在意

呢個星期約左佢食飯留意下佢d反應點先

做好啲
比成感受下你體貼既一面
當然唔好太做作啦
最緊要都係做番自己

有時同女仔一日唔洗傾得多,傾得開心好過
有時留番多d野係面對面時講仲好
唔洗太介意女仔唔覆,因為人地忙,或者果排冇咩心機
有意思既話就易搞d

其實應該男仔都一樣啦?
好難識女仔呀

所以依家就算佢唔覆我 我都唔好搵佢?
但我又驚佢真係唔會再搵我

你最後一個wtsapp講乜呀 有冇得覆/藍tick左未先

熄左 但係話朋友黎 唔好認真

等下先啦 佢有留意你既就一定會搵你既
如果佢真係唔搵你 證明佢已經唔在意 所以time will tell

如果係後再我可以點做 上次都係我搵佢先 佢轉話題同我講呢樣野

如果佢真係唔覆你 你等番一排先搵啦 搵佢係講新話題 而唔係問做咩唔覆之類 唔好chur親人

如果有common frd繼續用下佢地好唔好

你要確保個common frd係幫你打聽 唔會同番個女仔講 唔係既話個女仔會覺得你煩埋大家既frd 就仲反感架

幾時見面話

有冇人同我一樣唔鐘意秒回 拖番十幾分鐘先覆/半個鐘 唔係代表我唔鐘意佢 只係想拖長個時間講野

我覺得隨心 中唔中意佢都好 唔可以因爲太喜歡成日都秒回 得閒咪覆 最緊要係有心覆

但有時如果傾緊一個話題大家有興趣 下下拖咁耐反而好阻礙交流

我知呀 但有時大家有野忙 我唔想chur到對方
呢排去唔成書展佢有交過另一個日子 我諗都叫有發展可能?

幾時見面話

呢位同學就黎入球

入球一定上黎報喜

幾時見面話

你應該得米啦
我有個fd溝女時send條🍌比條女, 條女覆佢話鐘意揸🍌 無幾耐就一齊左

咁呢個又痴線左啲喎條女咁直接 笑死

做唔到
係唔係心儀既人都好 只要係想覆既話題基本上一諗到點覆就會即刻覆
利申 絲

其實我都會隔陣覆 以前既我係秒回 比人忽略得多 我都唔想再咁緊張 幾鐘意都唔會下下即覆

我同絲打同一心態 其實唔放一個人係心上都好需要學習 由其是人地都唔擺你係心個陣 其實會好過啲

做唔到
利申 絲

我而家會收放自如 時快時慢 佢快我就快 佢慢從就慢 有野做就慢

我覺得唔係太好啦

圍骰通吃
我覺得依個情況有啲搞笑

唔會就係講緊我ex嘛

rip

因為我今次真係中意左佢
之前個D係有feel 所以唔覆都ok
但係今次係真係中意左 想同佢走遍天下

愈緊張件事唔會變得更好
享受下兩個人嘅互動先啦
做下朋友先唔洗咁快諗走遍天下
我地呢度好多過來人

但係其實我唔識點識朋友
我9月year 3 但係我朋友全部都係中同
大專識既 無一個熟到
因為我唔識wts

先唔好講D男女
甚至同性既 點樣先keep到wts 然後熟
我真係唔識

我又係9月year3喎巴打 我大學都冇朋友架 大專有一個熟 我覺得我反而係現實識唔到 ws我又冇大問題 你主唔主動架份人

相認 我都係9月year3

講唔講得讀邊間

我覺得唔係太好啦

熄左 但係話朋友黎 唔好認真

等下先啦 佢有留意你既就一定會搵你既
如果佢真係唔搵你 證明佢已經唔在意 所以time will tell

如果係後再我可以點做 上次都係我搵佢先 佢轉話題同我講呢樣野

如果佢真係唔覆你 你等番一排先搵啦 搵佢係講新話題 而唔係問做咩唔覆之類 唔好chur親人

如果有common frd繼續用下佢地好唔好

你要確保個common frd係幫你打聽 唔會同番個女仔講 唔係既話個女仔會覺得你煩埋大家既frd 就仲反感架

其實我之前用whatsapp比過封情信佢睇
佢拎左比佢班男仔frd睇
結果條仔send左句我都鐘意你過黎
跟住有成個星期關係都轉差
呢一個frd其實信得過既

咁你可以靠佢幫你打探下情報 前題係唔好煩到個對象
你個frd要識do 唔好做得太明顯

我覺得唔係太好啦

肯交心嘅咪係朋友
你想人點對你,你咪點對返人

我成日都先講我自己既心事 但係人地唔會講返
咁可以點算

冇追post 搭個嗲

其實點解要講心事?
有冇諗過講自己野/心事其實會俾到壓力對方
對方要諗點樣開解/開導你,或者點樣comment 你既自說自話
其實都係一個幾自我中心既做法
比較好會唔會係隨便咁講兩句,等對方追問先攤開自己啲野
你一黎就攤開自己啲野,人地就會覺得要幫你執返

巴打係咪覺得要互通心事/深度交流過先可以一齊?
其實咁樣對好多人黎講太赤裸裸
好多人都只會敢/願意同已經確認左關係既伴侶做呢步
再之前只會輕鬆啲咁側面判斷呢個人岩唔岩

不過我有時都會講下心事
睇下對方會點應我都係試探同了解既一往方法

你聽就得架喇 唔好hea覆 幫佢分析兩句就ok了
男人好似通常唔太鍾意人講經😂

同埋可以鼓勵下佢, 男人應該都鐘意

搭單問 女仔呢 好唔擅長處理人地負能量

女的話應該係想有人聽佢9 up, 同埋都係鼓勵下佢, 比d意見咁, 同男既應該係差不多。

之前睇過資料話女人講野主要係想人認同佢

做唔到
利申 絲

我而家會收放自如 時快時慢 佢快我就快 佢慢從就慢 有野做就慢

同我一樣 佢秒我就秒 佢慢既話我見到覆左都唔禁入去 等一陣先覆
單拖去豬展
好撚毒
其實人慢你慢人快你快冇乜用
最好緊係人地好得閒個時唔覆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞