『HEHE』拍過好多次拖,每次都唔好過(真人真事長篇情史)

1001 回覆
277 Like 36 Dislike
『長篇連載情史』(後分手時期–N先生)
(以下內容均為真人真事)
有朋友問我,同我咁親,點解都唔知我以前咁慘。因為,我從來都唔敢同人講分左手嘅野,驚比人知道,原來自己一路都遇唔好人,發生左咁多唔好嘅事。唔想自己好似悲劇主角咁,係人地面前,總係表現到自己好幸福。(咁你又打呢篇文?想博同情呀?)UM,其實係我心入面收埋得太多野,負荷得太多,所以想搵個地方可以擺低佢。
分左手之後,成個人坐唔安、食唔落。個人好冇安全感,有半年,我都係訓唔到教。因為一訓教就會發惡夢,果排成日比鬼責,可能太攰,又可能時運低(笑)。除左一般恐怖夢之外,第二樣恐怖就係夢見佢。夢見佢同我復合、夢見佢同我分手。同佢一齊嘅日子,好似唔多,但都好似唔少。

可唔可以入正題

SOR 照COPY 成日COPY得太少
自此之後,佢都對我不離不棄。唔嫌棄我成日唔開心,成日發惡夢,成日發脾氣,成日喊。佢一得閒,就幾乎24小時都會陪住我。因為佢知道我唔慣冇人陪,唔想冇人陪。因為,冇人陪我就會諗以前嘅野。佢知道我岩岩分手,完成冇急住想同我開始,就係咁默默陪住我,陪左兩個月,我同佢開始左。但係大家都知道,呢個開始,太快,太急。
『長篇連載情史』(N先生)
N先生應該係我有生以來到依家對我好好嘅人,佢唔單止冇介意過我岩岩分手。仲好愛錫我呢個人,直至依家,佢都係對我好好。佢唔係咩靚仔,又唔係特別出眾,只係一個普普通通嘅大學生。

記得佢同我表白果陣,好SWEET,佢開左個新嘅INSTAGRAM。入面有好多我地一齊去過嘅地方嘅相。由相識到果陣時。每張相都會打一大篇野去講佢一路以黎自己對我嘅心路歷程。我未試過有人對我咁好。HEHE嘅世界,通常好膚淺,一係睇樣、一係睇身材、一係睇身家。我咩都冇,但係佢鐘意我。仲鐘意左好耐。
N先生應該係我有生以來到依家對我好好嘅人,佢唔單止冇介意過我岩岩分手。仲好愛錫我呢個人,直至依家,佢都係對我好好。佢唔係咩靚仔,又唔係特別出眾,只係一個普普通通嘅大學生。

記得佢同我表白果陣,好SWEET,佢開左個新嘅INSTAGRAM。入面有好多我地一齊去過嘅地方嘅相。由相識到果陣時。每張相都會打一大篇野去講佢一路以黎自己對我嘅心路歷程。我未試過有人對我咁好。HEHE嘅世界,通常好膚淺,一係睇樣、一係睇身材、一係睇身家。我咩都冇,但係佢鐘意我。仲鐘意左好耐。

其實係個app搞到咁,我諗好多人都係睇feel only
樓主咁驚人嫌棄自己既
樓主咁驚人嫌棄自己既

我都唔係咩新鮮蘿白皮,又唔靚仔

其實係個app搞到咁,我諗好多人都係睇feel only

有冇人睇中我
同佢開始可能係一個錯誤,但係唔會後悔。果時嘅我其實眼入面、心入面都係得EX,每次唔開心、每次發惡夢、每次喊,都係因為佢。佢令到我變到好冇安全感,令到我覺得其實係咪個世界,HEHE嘅世界,永遠唔會有正常嘅拍拖。

我變到唔敢自己一個,好怕熄左燈,面對住周圍嘅黑暗,又諗番起以前嘅事。諗起佢同我相處嘅日子,諗起佢同我講想做番個正常人,諗番起佢同個女仔攬住影嘅相。(好記得果時佢up過一張我嘅樣上instagram,分左之後,所有野都比佢del哂)
而N先生,佢就陪住我過,陪住我過每一晚嘅辛苦。有一排我可以瘋狂發惡夢,我一晚可以嘈醒佢4次,本身佢係一個會熄電話訓嘅人,為左我,佢開著電話,等我打黎。佢本身係一個唔好脾氣嘅人,對住少少事,佢都可以發好大脾氣,但佢對住我,從來都冇發過脾氣。
Up過你既相 caption打咩?
樓主咁驚人嫌棄自己既

吓,有幾多個真係初戀到尾呀
唔可以當自己係件貨咁樣既
Up過你既相 caption打咩?

生日快樂
樓主咁驚人嫌棄自己既

行到黎呢步,都仲未安穩。好攰,有啲厭世
我唔再好似以前同EX咁係秘密情人,佢好願意介紹佢啲朋友比我識。出街又會唔介意人地目光,成日同我痴埋一舊。有一排佢仲好到會晨早樓樓車我番學,佢住大西北,我住西貢,6點起身,就係為左見我半個鐘。有陣時又會專登過黎搵我食晏。最記得有一次,我港女病發突然話想食Macaron。講左一句,放學佢黎接我果陣,就送左盒比我。又有一次,我話想飲香蕉奶(細個真係好港女!屌),果時仲係好難係香港買,佢買到擺到成車都係接我放學,我呆左。究竟呢個男仔要有幾細心先會留意到我一句說話,仲咁上心。真係好SWEET,好開心。但我知道,自己仲未恢復好,我知道,我仲未可以鐘意人。

如果唔再走,我就係仆街仔,係一個錯嘅時間遇著佢,真係好對唔住佢。
樓主咁驚人嫌棄自己既

除左player有邊個唔想安穩呀
樓主咁驚人嫌棄自己既

好攰 想喊
追完
好多位都有共鳴
睇到眼濕濕

冇樓主咁多經歷
不過都曾經有諗過寫底d回憶
可惜文筆唔好 一直都冇動筆
支持樓主
樓主咁驚人嫌棄自己既

好攰 想喊

想喊又喊唔出既感覺最難受
一齊既時候好易喊 成日喊
因為有個膊頭可以挨住喊
宜家分開了 就完全喊唔出
明明心裡好想喊
但就搵唔到膊頭喊
樓主咁驚人嫌棄自己既

好攰 想喊

因為有個膊頭可以挨住喊
明明心裡好想喊
但就搵唔到膊頭喊

我借比你
追完
好多位都有共鳴
睇到眼濕濕

冇樓主咁多經歷
不過都曾經有諗過寫底d回憶
可惜文筆唔好 一直都冇動筆
支持樓主

仲有好多

好攰 想喊

因為有個膊頭可以挨住喊
明明心裡好想喊
但就搵唔到膊頭喊

我借比你

樓主咁驚人嫌棄自己既

好攰 想喊

因為有個膊頭可以挨住喊
明明心裡好想喊
但就搵唔到膊頭喊

我借比你

有心
同是天涯淪落人

我唔再好似以前同EX咁係秘密情人,佢好願意介紹佢啲朋友比我識。出街又會唔介意人地目光,成日同我痴埋一舊。有一排佢仲好到會晨早樓樓車我番學,佢住大西北,我住西貢,6點起身,就係為左見我半個鐘。有陣時又會專登過黎搵我食晏。最記得有一次,我港女病發突然話想食Macaron。講左一句,放學佢黎接我果陣,就送左盒比我。又有一次,我話想飲香蕉奶(細個真係好港女!屌),果時仲係好難係香港買,佢買到擺到成車都係接我放學,我呆左。究竟呢個男仔要有幾細心先會留意到我一句說話,仲咁上心。真係好SWEET,好開心。但我知道,自己仲未恢復好,我知道,我仲未可以鐘意人。

如果唔再走,我就係仆街仔,係一個錯嘅時間遇著佢,真係好對唔住佢。

我諗N先生唔介意你做仆街仔 只要你比佢留係你身邊比佢對你好 佢就滿足

我諗N先生唔介意你做仆街仔 只要你比佢留係你身邊比佢對你好 佢就滿足

做仆街仔,係有報應架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞