『HEHE』拍過好多次拖,每次都唔好過(真人真事長篇情史)

1001 回覆
277 Like 36 Dislike
留名
睇下字都覺得hurt
『長篇連載情史』(真。初戀伍—痴線佬)

最冇安全感應該係,佢冇FD係知我存在的。我就好似佢一個秘密咁,同佢獨立存在係另一個世界。可能BI,就係咁黑暗。

見字都sad
用想過正常生活黎分手真係最垃圾 沒有之一
好似一開始唔知你係同性咁
不過好處係你無野自責 又唔駛諗點改變自己追返佢lo
我初戀都係接受唔到同性拍拖 所以分手
雖然一齊時間好短 但我都無胃口食野幾個月

同意
硬係冇啦啦彈啲唔順眼既字眼出黎
心理建設 夜宵
繼續寫
硬係冇啦啦彈啲唔順眼既字眼出黎
心理建設 夜宵

我鳩up果陣會有呢啲字眼 會嘗試改下 sor

到最後佢咪又係溝番條仔(笑)
到後期,我都覺得開始有啲唔同,佢好似變左另外一個人咁,開始唔理我,打比佢就趕住收線,好似要接下一個電話咁。每次話約佢食飯,佢都話要番屋企食,明明,佢屋企係唔煮飯嘅,果時嘅我,都ON99信左。

平時嘅我好嘈,好鐘意講野。但完左果幾日,番到學,我一句聲都冇出。一個人坐係班房嘅中央,明明上緊堂,但我係完全脫離左個空間。個腦就不斷諗起佢,諗起之後再聽唔到佢把聲,諗唔番起佢個樣,記唔番起一齊經歷過呢段時光,我嘅世界入面,再唔會有呢個人存在,我,再遇唔番呢個人。

果時嘅我,抑鬱左半年,食唔落野,做唔到野,諗唔到野,訓唔到教。每日,就係諗起佢。講番我有幾痴線先。咁理所當然緊係會WTSAPP佢,會仲好似以前咁搵佢,佢BLOCK左我咪FACEBOOK再唔係咪INSTAGRAM。總之,就係想打幾萬字想佢番黎。仲覺得佢分手係因為想做番個正常人。我可以變個正常人去就佢。
好好睇 樓主加油出文
好羨慕樓主咁細個已經咁多經驗我都係18歲先知自己係gay 到宜家淨係拍過一次我都唔知係咪拖既拖成日都覺得中意人好難 可能係我天生中意fun 又或者真係未遇到一個每日起身會諗到對方既人

到最後佢咪又係溝番條仔(笑)

好好睇 樓主加油出文
好羨慕樓主咁細個已經咁多經驗我都係18歲先知自己係gay 到宜家淨係拍過一次我都唔知係咪拖既拖成日都覺得中意人好難 可能係我天生中意fun 又或者真係未遇到一個每日起身會諗到對方既人

天生仲意fun
好好睇 樓主加油出文

信我,你都唔會想要咁多經驗 好慘的。
樓主加油 睇到好傷

過左去嘅,寫完擺低左會開懷啲
放左學,襯我仲知道佢呢個SEM咩時間放學,我會坐係地鐵站佢落黎果個月台等佢,一坐就坐個半鐘。每次搭車經過佢屋企,我會好努力把握果幾秒,好想再睇多佢一秒。因為,我知道,佢嘅世界再容唔落我,哪怕都係一秒鐘,就係冇我。

後黎有一晚,好記得老豆煮緊飯,我突然諗弄下不如撞下佢INSTAGRAM個密碼。好唔好彩,係佢電話號碼。一打開,係佢攬住左個女仔嘅相。果一刻,我記得個心好痛好痛。望住佢笑得咁開心,我就知道想做番正常人,係咁嘅意思。因為,佢識到一個比我更正常嘅女仔。

記得果日,老豆煮完飯,我食左啖行番入房。熄左燈,坐左係張床到,覺得自己一無所有。原來,咁容易一個人就會走。原來,一個人點黎,佢係會用同一個方法離開。可能,佢一直以黎都係咁,但係,我地總係會太自大,以為自己就係改變到佢果個。愛情,就係咁仆街。

『長篇連載情史』(後分手時期–N先生)
(以下內容均為真人真事)
有朋友問我,同我咁親,點解都唔知我以前咁慘。因為,我從來都唔敢同人講分左手嘅野,驚比人知道,原來自己一路都遇唔好人,發生左咁多唔好嘅事。唔想自己好似悲劇主角咁,係人地面前,總係表現到自己好幸福。(咁你又打呢篇文?想博同情呀?)UM,其實係我心入面收埋得太多野,負荷得太多,所以想搵個地方可以擺低佢。
分左手之後,成個人坐唔安、食唔落。個人好冇安全感,有半年,我都係訓唔到教。因為一訓教就會發惡夢,果排成日比鬼責,可能太攰,又可能時運低(笑)。除左一般恐怖夢之外,第二樣恐怖就係夢見佢。夢見佢同我復合、夢見佢同我分手。同佢一齊嘅日子,好似唔多,但都好似唔少。
『長篇連載情史』(後分手時期–N先生)
(以下內容均為真人真事)
有朋友問我,同我咁親,點解都唔知我以前咁慘。因為,我從來都唔敢同人講分左手嘅野,驚比人知道,原來自己一路都遇唔好人,發生左咁多唔好嘅事。唔想自己好似悲劇主角咁,係人地面前,總係表現到自己好幸福。(咁你又打呢篇文?想博同情呀?)UM,其實係我心入面收埋得太多野,負荷得太多,所以想搵個地方可以擺低佢。
分左手之後,成個人坐唔安、食唔落。個人好冇安全感,有半年,我都係訓唔到教。因為一訓教就會發惡夢,果排成日比鬼責,可能太攰,又可能時運低(笑)。除左一般恐怖夢之外,第二樣恐怖就係夢見佢。夢見佢同我復合、夢見佢同我分手。同佢一齊嘅日子,好似唔多,但都好似唔少。

可唔可以入正題
正皮咗先
到今日,我都好記得佢所有野。我背得出佢電話號碼、車牌、生日。但留唔住嘅係,我已經慢慢唔記得佢把聲、佢個樣。

呢半年,過得好辛苦。但人生都有一樣好好彩嘅事。係有人陪我過。佢叫N先生。我同佢唔係一般HEHE途徑識。我地係一個好正常嘅社交圈子偶遇,我從來都唔知佢係HEHE。係我同I先生一齊之前,N先生去左歐洲玩。我同佢仲傾密左計,其實,我知道佢鐘意我,但突然有一日,佢唔再搵我,我地就冇再講野了。
佢係我拍緊拖嘅時候,又突然出現番,又突然同我講,其實一路都知道自己鐘意男仔,但直至遇到我,先真係確認到。佢同我表白,我拒絕左,因為果時有男朋友。

係我分左手之後,我自己一個去睇Andy Warhol。果一日,我自己係入面呆左好耐,望住佢啲作品,諗住『如果我係同佢黎,係幾開心。』個心完全唔係個展到,但係就好似好堅強咁同自己講︰其實,一個人都得嘅姐。N先生係第一個知我分手,佢好擔心我。果日我睇完展覽,佢放工就黎左陪我。問我有冇事,想唔想人陪。佢知道我唔太想講野,就默默陪左我行下海旁,陪左我食飯。就咁樣係我隔離成晚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞