『HEHE』拍過好多次拖,每次都唔好過(真人真事長篇情史)

1001 回覆
277 Like 36 Dislike
『長篇連載情史』(仆街仔)
(以下內容均為真人真事)
愛情呢樣野,去到最後,唔係你做仆街仔,就人地做仆街仔。今次,我就做左人生第一次嘅仆街仔。仲要係人地第一次拍拖…….個感覺就係好似當人地狗咁撚。我知道我唔係呢刻走嘅話,我仲仆街。係過左兩三個月被照顧嘅日子之後,我就決定唔比自己再做仆街仔,如果,我做左仆街仔,佢之後就變左仆街仔。咁我咪好大罪?有一日,我的起心肝去離開N先生。因為我知道自己根本唔夠鐘意佢。果一日,我唔再聽佢電話,唔再覆佢WHATSAPP。就咁樣,想自己可以離開佢嘅世界。

佢絕對係一等一嘅好男人,只係我係一個好錯嘅時間遇到佢。令到佢係一個好錯嘅時間鐘意左我。如果結婚,係一定係我首選對象,可惜,都回不去了。
No offence
我腦海淨然左兩個麻甩佬互叫對方老公老婆
但我絕對尊重同性戀者
利申:有同過同性打車輪
No offence
但我絕對尊重同性戀者

笑(我個樣唔麻甩應該ok)
No offence
但我絕對尊重同性戀者

笑(我個樣唔麻甩應該ok)

老左就麻甩嫁啦
『長篇連載情史』(仆街仔)
愛情呢樣野,去到最後,唔係你做仆街仔,就人地做仆街仔。今次,我就做左人生第一次嘅仆街仔。仲要係人地第一次拍拖…….個感覺就係好似當人地狗咁撚。我知道我唔係呢刻走嘅話,我仲仆街。係過左兩三個月被照顧嘅日子之後,我就決定唔比自己再做仆街仔,如果,我做左仆街仔,佢之後就變左仆街仔。咁我咪好大罪?有一日,我的起心肝去離開N先生。因為我知道自己根本唔夠鐘意佢。果一日,我唔再聽佢電話,唔再覆佢WHATSAPP。就咁樣,想自己可以離開佢嘅世界。

佢絕對係一等一嘅好男人,只係我係一個好錯嘅時間遇到佢。令到佢係一個好錯嘅時間鐘意左我。如果結婚,係一定係我首選對象,可惜,都回不去了。

要搵個有緣有分既人真係好難
唔鐘意嘅人點會係理想結婚對像
其實真係唔夾硬搵歸宿 唔搵人照顧自己唔得咩
唔鐘意嘅人點會係理想結婚對像
其實真係唔夾硬搵歸宿 唔搵人照顧自己唔得咩

或者呢啲說話都係安慰獎
印象中,自己好似有同佢講清楚,唔想再擔誤佢嘅人生。記得第二日,我如常咁落樓番學,我見到佢泊左架車係我門口,我停一停,呆一呆,再扮見唔到向前走。唔可以比佢知道佢追上黎我係會心軟,我就扮見唔到咁行去搭巴士。

之後,我就過番自己一個嘅生活,需要成大半年未試過。但係,日子都總係要過,就咁樣抑鬱下。夜晚喊下、發下惡夢。好彩果時係要番學,起碼都仲會有人同你講下野。如果好似依家咁做廢青,又冇咩朋友,我都唔知點算。同學知道我分手,都會唔講野坐係我隔離,老師見平時嘈到仆街嘅我咁靜,都冇問啲咩,就知道我分左手了。
印象中,自己好似有同佢講清楚,唔想再擔誤佢嘅人生。記得第二日,我如常咁落樓番學,我見到佢泊左架車係我門口,我停一停,呆一呆,再扮見唔到向前走。唔可以比佢知道佢追上黎我係會心軟,我就扮見唔到咁行去搭巴士。

之後,我就過番自己一個嘅生活,需要成大半年未試過。但係,日子都總係要過,就咁樣抑鬱下。夜晚喊下、發下惡夢。好彩果時係要番學,起碼都仲會有人同你講下野。如果好似依家咁做廢青,又冇咩朋友,我都唔知點算。同學知道我分手,都會唔講野坐係我隔離,老師見平時嘈到仆街嘅我咁靜,都冇問啲咩,就知道我分左手了。

老師都知
就咁樣自閉左半年,斷斷續續都會用下APP識下人,但,個圈嘅人,好多都唔係同你搵緊相同嘅野。唔係想搵你扑、就係想搞下你,個世界,係可以亂到你估唔到。個世界,可以污糟到你想像唔到。

N先生,直到依家,佢都好錫我。雖然各有各生活,佢有佢拍拖,我有我過人生。但呢幾年佢即使有男朋友。去旅行都會買下公仔送比我。每次諗番起,我都好內疚自己傷害左一個咁好嘅男仔。每次我都會同佢講對唔住。你要努力生活呀,加油﹗(我知你有睇的,唔好嬲我PLS)

下一集,我地不如講下呢個圈嘅生態比大家聽。

老師都知

通哂天 冇秒密
屌 睇到你咁對N先生好想喊
(播歌)
手中緊握車匙 追不到往事
方知掛念較懷念更容易
相愛憑幾公里飛馳
要停下回望太遲
手中拋開車匙 路上便無依
車裡幾多溫馨故事 幾聲願意
原來只不過是幻覺 磨蝕我的心志

老師都知

通哂天 冇秒密

每段感情都會有仆街仔,一係你做,一係佢做。
(播歌)
手中緊握車匙 追不到往事
方知掛念較懷念更容易
相愛憑幾公里飛馳
要停下回望太遲
手中拋開車匙 路上便無依
車裡幾多溫馨故事 幾聲願意
原來只不過是幻覺 磨蝕我的心志

我都好鐘意聽柏宇仔

你唔信有永恆既愛情?

當日旁人覺得你仆街
他日回看 可能仆街既唔係你

你唔信有永恆既愛情?

呢個問題 死果日先答到架喎

你唔信有永恆既愛情?

信呀,但咁易搵咩。

當日旁人覺得你仆街
他日回看 可能仆街既唔係你

係感情路上,個個都做過仆街同受害者。
『長篇連載情史』(APPS生態篇)
係HEHE嘅世界入面,係網絡世界識人基本上係一定。因為係現實你好難會去識到另一伴,除非你係一啲熱門圈子嘅人。一啲邊緣人例如我,如果想識另一伴,靠嘅多數都係交友APPS。而交友APPS眾所鳩知,都唔係拎黎交友嘅。多數,都係拎黎搵人玩嘅,以下會介紹下幾類常見群體,佢地係永遠會存在係交友APP,無論你幾時打開,佢地都永遠係到,因為佢地永遠都需要呢個APPS。

講下APPS先,APPS都有分兩到三隻。細細個係我未進入呢個世界之前,佢地好依賴網上嘅討論區去識人,果個年代係我未出世(笑),有左SMART PHONE,識人就方便左好多。G字頭果個APP我就未玩過嘅,果個APP依家應該得番啲老野玩,因為太唔USER FRIENDLY(笑)。H字頭果個都唔係拎黎交友嘅,係拎黎約炮,PRIVATE PHOTO太痴線。根本個APP唔係比人拎黎識人,係識炮。我大多數用都係J字頭果個,起碼人正常啲(當然都有好多痴線佬)
有一類人,佢地永遠都會存在係入面,因為佢地永遠都搵唔到另一伴,唔係因為佢太醜,係佢太有自信。佢地永遠都要HI一啲中左六合彩都唔會覆佢嘅人,咁緊係冇用架。或者有一類呢啲人,就係守株待兔,永遠等人去主動,咁你永遠都唔會成功,要成功就要自己爭取,仲要唔要面咁去爭取,咁先會有機會有拖拍。

另一類,就係鴨。鴨係無處不在。多數都係大陸人黎,你只要打開個APPS,係尖沙咀附近,十個有八個都係P圖鴨。有時唔明,點解佢地連啲肉都要P,好恐怖。
好多嘅,就係浮游係個圈入面,搵嘅只係一時之間嘅快感。呢啲人係大量,佢地要嘅唔係伴侶,要嘅只係冇手尾嘅一次半次。呢啲人好多,有啲係有女朋友嘅BI,有啲係有男朋友嘅男仔,有啲甚至係結左婚嘅,更多嘅係,只係諗住搵一晚伴侶嘅人。

唔知呢班男仔係咪受左情傷搞到咁。定其實男人就係衰咸濕(笑)。好多佬係真係會係個APP入面開價比啲男仔,而又真係有啲男仔係受嘅。我都試過比人開價,價錢就唔講啦,都唔係咁高。

係呢個圈識真心拍拖嘅好難,難就難在係一個咁混濁嘅圈入面,要搵一個清泉、一片綠洲、一個避難所。搵到,你仲要博個機率係大家夾到大家。如果搵到,好希望你珍惜,因為,出面有千千萬萬個同你差唔多嘅人,係等唔到的。共勉。
冇人睇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞