『HEHE』拍過好多次拖,每次都唔好過(真人真事長篇情史)

1001 回覆
277 Like 36 Dislike
HI~其實我係FACEBOOK已經寫左自己野一段時間,諗左好耐擺唔擺上連登。
SHARE下自己感情事,比大家睇之餘總結下自己人生幾段感情。
試下睇下岩唔岩睇,我會盡量解答下大家問題。
---------------------------------------------------------------------
(初戀呀屌你)
「以下內容均為真人真事。」
其實我啲情史都唔係咩特別震撼,特別誇張嘅野黎,見人少少就講下。咁當然係由初戀講起。初戀通常係比到人果種好sweet跟住每日放學拖住手去行街,食串燒賣好似食緊飽魚咁好味咁。

錯,我初戀係一個巨型災難。
如果十四巴港女個男仔經歷緊嘅係恐怖,
我都應該差少少。

我好細個已經出去識朋友,因為知學校唔會有咁多gaygay,唔知咩途徑,係fd搭fd嘅情況下,就識到我人生第一個初戀,可以叫佢I仔。

佢唔係一個乖仔,初初識佢佢仲鳩作左個名比自己,仲話自己係同我同一日生日。作為on9仔嘅我,仲覺得:「嘩同年同月同日生好撚襯呀!」就開始鐘意左呢個男仔。佢游水好叻,高我少少,仲好識social 。

果時岩岩興whatsapp,我地就日傾夜傾,係唔同學校,一個九龍一個港島,但我地仲日見夜見。果時,係人生第一次心動,無耐,就係第一次心碎。

佢初初對我好好,會照顧我,哄我。咁當然,傻更更嘅我,都盡左我最大嘅能力去比佢知我鐘意佢。慢慢開始拍拖,就係災難黎。
我同佢唔係拍左好耐,四個月。印象中都係一個跨年咁。我地會傾電話,但慢慢佢遇到少少唔開心,佢就會發脾氣cut線,作為on9仔緊係打番比佢,我試過打50次佢先肯聽。有時可能約左出街,臨轉彎就到,佢早到少少,佢會嬲到番屋企。又試過約左我去銅鑼灣,遲到三個鐘,原來去左同fd行街,我就on99等左三個鐘。當然,佢試過掉低我係條街到搵朋友。年宵果時,佢試過當住我面咀個女仔,想睇我有冇嬲。果時我仲好鐘意佢,每次都會諗係咪自己做錯野激嬲佢,諗番起都覺自己on9。

記得到情人節果日,我地學校會賣玫瑰花,我就買左一枝,放學果時送比佢,佢仲好開心。如果果時有snapchat,我諗成個story都係枝花同佢自拍。(我咁大個到依家都未收過花)慢慢咁,我知道,呢啲唔係叫拍拖。係叫on9仔。
咁當然,一定有sweet嘅時候。上佢屋企玩,影貼紙相,佢呃佢屋企我係佢同學,同佢成家一齊出去吃飯。同佢嘅回憶,有啲都真係大個左搵唔番。
可能因為佢,慢慢拍拖都習慣左對對方好,會無條件去鐘意一個人,到今日,我都仲會,我係咪好撚on9?

記得分手果一星期,我做好哂心理建設,亦都因為知道自己唔可以再係咁落去,就乖乖地斬欖走人。好記得,佢果時好唔捨得,仲送左隻我想要好耐嘅碟比我。仲係送我番屋企段地鐵問我:「係咪真係冇可能行落去?」我果時好心痛,因為第一次分手,果種你以後都冇得再見佢嘅感覺,係好難受。答左句係之後,番到屋企,我喊到仆街。

可能你會話,屌,你呢啲係單戀咋on9仔。可能係掛,但真係好撚痛。

-----------------------------------------------------------
我會KEEP住係連登UPDATE但當然大家可以去FACEBOOK預先睇多D
歷史系小賤貨的日常
https://www.facebook.com/historybeaches/
『浮游一年』
(以下內容均為真人真事)
其實我都唔太算拖接拖嘅人,係同初戀分左手之後,就開始同成班gaygay fd一齊出去玩,果時仲有兩個好朋友,我地三條友通常都係穩膽黎,約一個姐係約三個。咁外圍仲有一班,得閒就出去玩呀,好mk咁去完尖沙咀吃完野就坐海旁傾計到夜晚唔番屋企咁,可能因為細個玩哂啲精力,大個反而成個灰姑娘咁12點就爬番屋企訓。好細個已經出去飲下酒傾下計咁,諗起果時細個要著得好成熟去買酒就覺得好好笑。

過左一陣,就開始發覺其中一個外圍fd同我初戀好熟,最後仲一齊左。好記得要還番佢啲野比佢果陣,係放學。佢仲要帶埋個男仔出黎!好似示威咁,心諗『冇人想再care你呀,番屋企慢慢扑野啦。』過左冇耐,佢地好似散左。個fd就番番黎我地果堆到玩,我地仲一齊講個初戀壞話,好記得就係佢講過係一件好好笑嘅事:『事源係megabox嘅廁所嘅地板呢,係反反地光嘅,咁你大嘅可以睇到廁格入面啲動作咁,佢地就唔知啦,入到去冇耐就比人發現左叫番佢地出黎。笑到我仆街。』咁其實係呢個圈,溝埋同一條仔係好正常der,更何況係同一個年齡層。所以係唔會憎大家的。

中四當然都會遇到啲狂風浪蝶,依家諗番起都冇咩印象,都係啲一兩次嘅野。最記得係識到個mk仔,係極mk果隻,後面有紋身咁。不過都係睇過一兩次戲,好記得佢食煙好臭,有次佢想試下,我果時仲係處,心諗當然唔會亂咁比第一次人,就拒絕左。最後都係不了了之。你話呢啲叫唔叫拍拖?大個左睇番,咪唔覺係拍拖囉。

可能大家都會諗究竟gaygay拍拖果陣會點叫對方,其實都好睇你對方係咩人,同埋年紀係點。細個果陣頭幾次拍拖,因為細個姣啲同埋一路都生存係異性戀嘅世界,多數都叫對方做bb呀,有時真係會叫老公老婆咁。(依家諗起都想嘔!唔好叫我老婆呀屌!)

其實細個拍拖反而大膽啲,覺得係呢個咁進步嘅年代,你會覺得唔需要理世人嘅眼光,初初親密啲嘅真係會係旺角拖住行街。依家大個左,反而唔係幾接受到。唔係接受唔到拖手,我都好想拖下手行街。係唔想街邊啲人,當你係海洋公園啲熊貓咁罕有,眼碌碌咁望住你。其實拖唔拖手,我都係睇對方接唔接受到,我冇話好想拖,做gaygay,你估好開心架?
果然gay post 冇人睇,可以試下十連
More
樓主係幾時發覺自己係gay gay?
More

由細到大 細細個人地睇twins 我睇boys kenny
More

由細到大 細細個人地睇twins 我睇boys kenny

Kenny 好靚仔
『長篇連載情史』(真。初戀)
我其實唔係成日講自己嘅經歷比人聽,始終都唔係咩風光嘅事。好多野好多時都會收係心入面。我又唔太敢同朋友講, 始終太赤裸會好恐怖。情傷呢家野,應該好多人都傷過我,但我自己都唔好得去邊。以前果啲咁仆街,我都唔知叫唔叫初戀。係我中五果年,我遇到人生第一次好撚記得嘅男朋友。發夢都冇咁撚橋,佢又係叫Ixxx。

係我浮游果一年入面,都有KEEP住玩啲交友APPS,希望係一個咁混濁嘅圈子入面,搵到一個清泉,一個綠洲。加上,作為GAYGAY總係唔容易係現實世界識到人架啦,唔通係條街到問人係咪GAY想唔想做我男朋友咁呀?咁當然,呢啲APPS就好多人搵食嘅,我地下一集再專題講下個APPS入面有邊類人。總之,諗得出嘅都有,好撚恐怖。

呢個ex,係我人生到現在為至最深刻嘅EX,同佢嘅每一幕,我都好記得。甚至分左手到依家5年,都會發夢夢見佢。當然,放低左佢好耐,因為,我知道,所有完左嘅就當發左一場夢。就算。雖然同佢拍左半年拖,但係我人生第一次感受到咩叫比人愛鍚,同埋比人拋棄。
gay 佬
gay 佬

Hi
hi
hi

Hi
因為都幾深刻,我盡量拉長黎講。好記得佢係個APP入面HI我果陣,佢係冇相嘅(因為有啲人唔想太多人知佢係HEHE所以有D都唔會有相)因為通常冇相嘅,多數都唔係好野,我多數都唔應嘅。但果一下,我就應左。同佢傾左一陣之後,佢就比左佢張相我睇,我一睇呆撚左。靚仔到痴線,我第一時間係以為佢係假橇嘅,仲問佢拎多幾張,到最後WTSAPP果時,我先至呢個男仔係真嘅。

佢同我住附近,傾左幾日之後,有一晚,佢去左婆婆到食完飯,話唔係咁飽,就話落山同我去吃夜宵。咁我就話好,就約左係樓下門口等。

去到門口,見到佢果一刻即刻紅都面哂。183又靚仔。我就係一個ON99嘅中學生。我地去到茶餐廳坐低,全程我都係唔敢正面望佢。同佢傾計,都發覺呢個人幾岩傾。就咁樣我地SHARE住一個炒飯,傾左一晚計。(之後佢同我講番,係因為我鬼咁怕醜就鐘意左我LOL,依家就唔知個醜字點寫了)

到之後,我地都KEEP住有見面,初初好SWEET嘅時候,都會係街到搭哂膊頭,痴埋一舊行,記得果陣時,就以為自己擁有左全世界,第一次真係感受到比人鐘意係點樣。
好記得,我地有一日行左去尖沙咀海旁,傾緊計果陣,望住個海,佢突然同我講:『其實,我有個女朋友架。』…………
基佬死全家
hi
利申:樓主個Ex
Hi
hi

Hi

其實,我有個女朋友架。
hi
利申:樓主個Ex

好想知係邊個
hi

Hi

其實,我有個女朋友架。

Ok
腐人d post我有like架

好感動
『長篇連載情史』(真。初戀貮)
(以下內容均為真人真事)
『其實,我有個女朋友架。不過佢係台灣』
我好記得我果刻係呆撚左。我係完全呆左望住佢。
跟住個腦入面就開始閃番啲一齊好開心嘅畫面出黎,再諗係咪又黎玩鳩我呀?
盡管ME嘅內心已經接近崩潰嘅狀態,我個口好平淡咁,講左句︰『唔緊要架,咁咪好似依家咁,幾開心呀,唔洗一定拍拖。』講完我自己都唔撚信自己,居然因為太鐘意佢而講得出呢句說話。

呢個時候,佢坐左埋黎攬住我話:『我會同佢分手,對唔住呃左你。』
聽到呢句,我竟然唔係嬲佢呃我,我仲好SWEET咁訓左係佢膊頭。
每次見面都唔願番屋企。每次佢都會送我番屋企。我地仲會有快車唔搭,搭架兜路嘅車,為嘅,就係為左上上層冇人嘅時候,可以偷偷地咀啖佢。有人嘅時候,就係件嬲下面拖住手。有時,我仲會成個細路咁訓左係佢膊頭訓到落車。
果日,我以為自己擁有左全世界。

你重係依個名
之前golden 見過你係gay 故出現
無幾耐,佢女朋友就番左黎香港,佢真係同佢出左去講分手,果一刻真係以勝利者姿態打低左個女人。但諗番,其實個女仔幾慘,一齊左一年,因為讀書去左台灣,男朋友仲話會等你嘅時候。一有假期番左黎,就同佢講分手。好想同佢講對唔住,但冇左我,都會有其他人。而我,呢個不自覺做左第三者嘅,都知仲有一日會有報應。

個女仔係分左手之後,情緒就好唔穩定,最尾仲唔肯番去台灣讀書,成日打比男朋友話好掛住佢。就算我地出緊街,都試過幾次打黎。仲成日飲醉酒要男朋友出去搵佢。果時除左覺得煩,但都覺得自己對唔住個女仔。我仲同男朋友講左句:『第時我同你分手,我一定唔會咁撚煩。』跟住佢仲笑笑口咁話,到時先算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞