多倫多生活討論區 61

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
好似要最後十日先比買下個月 過左就無?
落大雪啲人正常好多
個個月都係票機買
不過我慣左每月一號買 因為上一個月個pass過左期會用唔到
同埋佢個pass可以直接入你本身張pesto
唔好on99個個月買過張新
票機就係冇,佢寫話no available pass
個app冇咩?
鬼佬樂觀心態 5:00起身OK囉
好似你香港人趕頭趕命咁撚樣
叫你早少少起身都想死
住遠啲,算撚數啦
呢度10個有七個都冇車牌
冇,都係no available pass
住咁遠返市中心,你搵109,700咩?
除非月入好高,揸車來回兩三個鐘
講咪易
你渣過未啊柒頭
你試吓日日塞qew401427
塞得你幾日啊打交啦
所以繼續喺度睇你哋講嘅戇鳩嘢
同埋呢你講Burlington同Barrie都係貴地方黎
有錢我都想搬去Oakville
唔使出街食飯都見到你啲傻閪
你講得出嗰幾個地方有邊個地方你去過?

Downtown放工時間返Mississagua
睇落好近 但係你架車行得唔會超過40km
你仲要希望唔炒車
但係每一日都會炒車 仲要brampton😂
你咪搬過去同叉叉住
可能師兄你同事搵大錢啊,日日barrie落DT
份工咁好pay 唔怕渣
係 你講既野都好中
我已經計劃緊返大灣區住
冇,唔需要用到sin如果佢問你就要小心啲
Barrie唔係兩三個鐘咁簡單
GO Train
一程都差唔多兩個鐘
計埋轉車來回4個鐘up
搵啲嘢做下囉
食個早餐 補補眠
呢邊啲人個個都好早起身返工
Barrie離Toronto downtown 過百公里
個半鐘到 都唔係好慢啫
所以我真係懷疑樓上嗰個樓主噏得就噏
自己未親身經歷過,就話完全冇問題
大佬我揸車搵食㗎,邊條路塞車,我會唔知?
Go train 你都講得出你都犀利
當你返八點你幾點開始要搭?
你住正喺barrie go station ?

我喺度諗份工究竟要比多幾錢
會肯barrie返dt😂

來回四個鐘 😂 呢個係基本盤
朝九晚六,食一個鐘
你死喇,小心啲加拿大光環撚出嚟咬你啊
發覺呢度啲香港人好好笑,尤其是啱啱落船嗰啲
一嚟到就以為自己做咗加拿大人 生活態度就即刻可以變成加拿大 覺得人哋得自己都得 鬼佬一日做六個鐘, 你可唔可以一日做六個鐘?然後分分鐘barrie brampton 都未去過 然後打開個Google Maps就覺得好撚近如果你放五點 DT揸車返barrie 返Brampton. 我諗你即刻覺得屯門公路世界第一 早排有啲柒頭,仲話香港塞過加拿大 真係未見過大蛇屙尿 經常由Hamilton塞到去Downtown都仲可以 加拿大,如果你住得遠,從來你都冇可能預計到你幾點返屋企

留名睇啲人話住Kitchener Gueple 返DT
如果冇人咁返工 GO Train執咗十世啦
你睇而家市郊GO站大型多層停車場越起越多
我明呢樣對香港人嚟講都幾震撼
不過事實係這越來越常見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞